Waar vandaan: SenNet Magazine > Computer kan eenzaamheid opsporen

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/204/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 7 - Nr 41 - 2017

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Welzijn

Eenzaamheid bij ouderen: als de telefoon meeluistert ?

Dat meer dan de helft van de senioren zich eenzaam voelt, is helaas al lang geen nieuws meer. Gelukkig zijn er initiatieven om hieraan iets te doen. Peter Catthoor van Familiehulp vertelt onder andere over een recent project om via de telefoon eenzaamheid bij oudere mensen op te sporen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gesponsorde content

6 redenen waarom een traplift sowieso een goede investering is

Je overweegt om een traplift te laten installeren, maar zit nog met twijfels? Of het is een oplossing waar je tot op vandaag nog niet aan gedacht had? Ontdek hier de 6 redenen waarom een traplift een perfecte investering is voor jouw woning!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Nieuwe erkende assistentiewoningen in De Panne (advertentie)

Maak kennis met Residentie Surleau: betaalbare assistentiewoningen, een huiselijke buurt met winkels en flexibele comfort- en zorgdiensten. Kers op de taart: een fantastische ligging, vlak bij de zee. Spitste je je oren? Kom dan zeker naar de gratis en vrijblijvende infosessie op 26 oktober om 18.30 uur of 28 oktober om 14.00 uur. Schrijf je snel in via www.residentie-surleau.be.


Leven in balans

Haat en liefde liggen dicht bij elkaar

Dit zal allicht voor veel mensen herkenbaar klinken: het ene moment ben je een godsgeschenk, het andere krijg je allerlei verwijten naar je hoofd geslingerd en kan je alleen maar blozen van pure onmacht en miskenning. Meestal zie je het gewoon niet aankomen en begrijp je helemaal niet wat er aan de hand is. Haat en liefde liggen dicht bij elkaar, wel ja ... Healingcoach Isabelle Lambrecht is daar niet zo zeker van.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Frans Bauer trekt met ?Tour de Frans?-tournee door Vlaanderen

Na het succesvolle tv-programma ?Vive la Frans? trekt volksidool Frans Bauer volgend jaar naar de theaters met z?n eigen ?Tour de Frans?. Op 30 april en 1 mei staat hij in het Kursaal Oostende, op 3 juni speelt hij in de Antwerpse Stadsschouwburg en op 16 juni staat hij met z?n liveband in het Hasseltse Ethias Theater.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Zorgeloos en veilig investeren in parkings aan de kust. (advertentie)

Naast hotelkamers worden tegenwoordig ook parkings verkocht in bestaande kusthotels. Investeer mee in parkeergarages en profiteer van de vele voordelen, zoals een betaalbare instapprijs en lage onderhoudskosten. Dankzij de topligging van dit hotel vlakbij een wereldhaven, bent u zeker van een hoog bezettingspotentieel van de parking, het hele jaar door. Interesse? Vraag vrijblijvend meer info aan.


Cursiefje

Poëzie: Weerspiegelingen


>> Lees verder    Reageer met je mening

Extra veilig in het verkeer. Wat als ze 's avonds niet meer thuis zouden komen? (advertentie)

Donker? Regen? Sneeuw? Laagstaande zon? Met het Clear Vision-scherm verbeter je je zicht in het donker, bij slecht weer en bij felle zon. Onmisbaar voor elke chauffeur. Zowel 's avonds, 's nachts als bij volle zon een verbetering van de veiligheid. Laat je geliefde 's avonds veilig terug thuis komen! Meer info & bestellen, klik hier.


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: daar mag je fier op zijn...



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Gelukkig waren deze papa's in de buurt om hun kindjes te redden!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Shirley Temple had altijd exact 56 krullen in haar haar.

Meer opmerkelijk

Geluk

We trappen op het geluk zonder het te zien en we ontvluchten het terwijl we ernaar zoeken.
Alexandre Vinet (1797 - 1847)
(Zwitsers theoloog en criticus)


Grapjes

'Ik heb een probleem, dokter. Iedere keer als ik naar bed ga, denk ik dat er iemand onder zit. Ik ben bang en ik denk dat ik gek word.' 'Kom een jaar lang in behandeling bij mij,' zegt de psychiater. 'Kom drie keer per week op therapie, en dan zullen we er wel in slagen om die angsten te bedwingen.' 'Hoeveel rekent u?' '50 euro per bezoek', antwoordt de psychiater. 'Ik zal erover nadenken', zegt Hendrik. Zes maand later treft de psychiater Hendrik toevallig aan op straat. 'Waarom ben je nooit meer langsgekomen voor de behandeling van je angsten?' vraagt de psychiater. 'Wel, 50 euro per bezoek, drie maal per week en dat een jaar lang is een hele hoop geld voor een arme sloeber als ik. Jacky heeft me genezen voor 10 euro. En ik was zo blij dat ik me zoveel geld bespaard had, dat ik een mooi nieuw autootje gekocht heb.' 'Is het echt? En hoe, als ik vragen mag, heeft die vent je genezen?' 'Hij zei me dat ik de poten onder mijn bed uit moest zagen! Er kan nu niemand meer onder!'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De dodelijkste James Bond was Pierce Brosnan, met 33,75 doden per film. Daniel Craig was de grootste drinker, met gemiddeld 20 drankjes per film.

Meer weetjes

Citaat

Wat u hindert, wen eraan, en het zal u niet langer hinderen.
Ovidius (43 v.C. - 17 n.C.)
(Romeins dichter)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Langs zijn koude kleren laten afglijden.
⇒ Onverschillig laten.
Meer spreekwoorden



Partners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartnerspartners



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 357.830
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.