Waar vandaan: SenNet Magazine > Weet jij welke signalen kunnen wijzen op psychische problemen?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/218/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 4 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Gezondheid

Wees alert voor signalen van psychische problemen. Hoe herken je ze?

Eén op de vier Belgen krijgt ooit te maken met psychische problemen. Die kunnen verschillende vormen aannemen: slapeloosheid, depressie, zelfmoordgedachten, psychose ? Vaak durven ze hier niet over te praten, laat staan dat ze er hulp voor zoeken. Er rust nog steeds een taboe op psychische problemen, waardoor buitenstaanders er ook niet snel naar durven te vragen. Toch is het erg belangrijk alert te zijn voor de signalen die kunnen aantonen dat het niet goed gaat met iemand.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Beginnen met beleggen: ga voor dividend

Hoe ga je het best aan de slag met aandelen? Samen met andere auteurs wil de Vlaamse Federatie van Beleggers ook beginnende beleggers bijstaan in hun zoektocht naar een goed rendement voor hun geld. Ze bieden op hun website een heel interessante minicursus ?Start met aandelen? aan. Vermogensbeheerder Ivan Snurer legt uit waarom je meer rekening moet houden met het dividend dan met de koersen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Ontspannen in je eigen verblijf aan de kust met Miramar II. (advertentie)

Bij de appartementen van Miramar II ligt de zeedijk aan je voeten en is het centrum van Blankenberge binnen handbereik. Voor een investering vanaf € 199.500 kan je thuiskomen aan zee, en tegelijkertijd bouwen aan je toekomst. De bijzondere ligging, het overvloedige licht en het zonnige terras aan de voorzijde geven je het allerbeste van een verblijf aan de kust. Klik voor meer informatie.  


Beauty

Opgelet: deze beautyfouten laten je ouder lijken dan je bent!

Vraag jij je wel eens af: ?Kan dit nog wel op mijn leeftijd?? Gelukkig bestaan er geen standaardregels voor wat wel en niet kan. Het belangrijkste is dat je make-up en kleding kiest die bij je natuurlijke kleuren (haarkleur en huidskleur), lichaamsvorm en persoonlijke stijl past. Maar je wilt er natuurlijk niet ouder uitzien dan je bent. Let daarom op de volgende 5 aandachtspuntjes!
>> Lees verder    Reageer met je mening


SenNet Life

Kruip in je pen tijdens de Poëzieweek!

Eind januari kunnen poëzieliefhebbers traditiegetrouw genieten van een vleugje woordkunst in het dagelijkse leven. Op donderdag 25 januari wordt met de Gedichtendag namelijk de Poëzieweek geopend in Vlaanderen en Nederland. Het thema van 2018, ?theater?, past perfect bij schrijver en regisseur Peter Verhelst, die dit jaar het Poëziegeschenk heeft geschreven.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Dringend nood aan thuishulp? (advertentie)

Organisator Dringende Thuiszorg van CM regelt voor jou hulp op maat in samenwerking met de thuiszorgpartners. Zo kan jij uitrusten, want beter worden is belangrijker dan organiseren. Meer info: www.cm.be/dringendethuiszorg.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Net als wijn, wordt Level 42 beter met de jaren!

Level 42, één van de succesvolste Britse bands uit de jaren 80, is na 38 jaar op de planken nog lang niet van plan het kalmer aan te doen. Vrijdag 16 maart 2018 keert frontman Mark King met de andere bandleden terug naar ons land met een nieuwe ?Eternity?-tournee. Uiteraard staan hun grootste hits (?Running in the Family?, ?Lessons in Love?, ?Something about You?, ?Hot Water? ...) op de setlijst!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Vlaams ondernemersbloed: W-Festival

Wat begon als een ?probeersel? van muziekliefhebber Erik De Ridder, is twee jaar later uitgegroeid tot hét (enige) Belgische muziekfestival met grote namen uit de wereld van de synth pop en new wave. Met trots stelt hij je het W-Festival voor, dat dit jaar al toe is aan zijn derde editie. Vier dagen topamusement voor de kinderen van de jaren 80 en, waarom niet, de jaren 90!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Droomt u al lang van een (tweede) thuis in Knokke? (advertentie)

Villa Duinenwater maakt uw droom waar. De residentie ligt in een prachtig groendomein en biedt een ruime keuze aan appartementen. Eén, twee of drie slaapkamers, een extra badkamer... U kiest de thuis die bij u past, met een afwerking op uw maat. Alle appartementen beschikken over riante terrassen of tuinen. Ontdek hier snel het aanbod.


Cursiefje

Poëzie: Winternacht


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: coooool!!!



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Potten bakken levert niet alleen prachtige resultaten op, het is ook erg leuk om naar te kijken!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Zo'n 1 miljoen honden staan in de VS aangeduid als de primaire begunstigde in het testament van hun baasje.

Meer opmerkelijk

Geluk

De goedheid is een reserve van geluk, omdat zij ons doet genieten van het geluk van anderen als wij het onze verloren hebben.
Comtesse Diane de Beausacq (1829 - 1899)
(Frans schrijfster)


Grapjes

De pastoor had erg veel last van muizen in de kerk. Die beesten liepen zelfs door de kerk tijdens de mis. De pastoor strooide gif, zette klemmen, liet een paar katten los in de kerk, maar het hielp niets. Altijd liepen er wel muizen. Op een zondag, voordat hij met de preek zou beginnen, vroeg hij hulp van de beminde gelovigen. Wie van hen had een oplossing tegen de muizenplaag? Een wat oudere vrouw stond op en zei: "Pastoor, u moet die muizen dopen." "Dopen? Hoe helpt dat dan?" "Jawel, meneer pastoor. Ik heb 11 kinderen, allemaal gedoopt en er komt er geen een meer in de kerk."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Tafeltennisballetjes zijn in 2000 groter gemaakt zodat het spel beter gevolgd kan worden op tv.

Meer weetjes

Citaat

Politiek is vloeibare geschiedenis. Geschiedenis is gestolde politiek.
Harry Mulisch (1927 - 2010)
(Nederlands schrijver )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Aan de rand van het ravijn bloeien de mooiste bloemen.
⇒ De beste resultaten dragen tegelijkertijd de grootste risico's.
Meer spreekwoorden



Partners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartners



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 356.988
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.