Waar vandaan: SenNet Magazine > Ben jij de uitdaging aangegaan om een maand lang geen alcohol te drinken?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/222/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 8 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Gezondheid

55-plussers drinken het meeste alcohol, maar zijn ook het kwetsbaarst!

Vanaf 1 februari dagen VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker alle Belgen uit om een maand lang geen alcohol te drinken. Ben jij de uitdaging ook aangegaan? Goed bezig! Maar wist je dat alcoholgebruik op latere leeftijd hogere risico?s inhoudt? Dat slaapmutsje elke avond is minder onschuldig dan je dacht. Bovendien neemt het aantal problematische drinkers bij 55-plussers toe. Hoog tijd om je alcoholgebruik onder de loep te nemen ...
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Hart gezocht: hoe ontmoet je een potentiële nieuwe partner?

Misschien ben je al een tijdje vrijgezel, maar vind je nu de tijd rijp om opnieuw te gaan daten. Een ?goed lief? vinden, hoe doe je dat eigenlijk? Wat is de beste manier om een nieuwe partner te ontmoeten? Psychologe Julie Maertens van Altero geeft je enkele nuttige tips om je kans op een nieuwe liefde te vergroten. Ze vertelt je hoe je je het best gedraagt als begeerlijke single en welke trucjes kunnen helpen om een date te versieren.
>> Lees verder    Reageer met je mening

10-daagse rondreis door 2 pareltjes van de Middellandse Zee! (advertentie)

Heb je zin om eropuit te trekken met een groep reislustige 50-plussers? Deze 10-daagse rondreis brengt je door Mallorca en Menorca, twee paradijsjes met prachtige zandstranden, indrukwekkende natuurgebieden en een uiterst interessante cultuur. Denk daarnaast ook aan het subtropische klimaat, en je weet dat je goed zit voor een ontspannende reis. Eerste vertrek: 19 mei. Meer info en boeken?


SenNet Life

Jullie mening: elke dag moet het valentijn zijn!

De dag van de liefde is dit jaar alweer voorbij. Vorige week vroegen we wat jullie van Valentijnsdag vinden, en daar hebben jullie massaal op gereageerd. Wat meteen opvalt, is dat jullie behoorlijk romantisch zijn en vinden dat je elke dag je liefde voor je partner moet tonen. De overgrote meerderheid vindt valentijn té commercieel, maar sommigen kunnen er toch van genieten. Lees hier enkele lieve of opvallende reacties!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Voel je weer goed over jezelf in 3 stappen!

Als je je goed voelt over jezelf, heeft dat een positieve invloed op je welzijn en zelfs op je gezondheid. Je zelfbeeld zou je immers kunnen beschouwen als de basis van je geluk. Worstel jij met een negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen? Ontdek in dit artikel van lifecoach Wim Annerel hoe je stap voor stap je zelfbeeld kan opkrikken.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Test onze relaxzetels tijdens opendeurdagen 9-11 maart! (advertentie)

Kampt u met een fysieke beperking? Hebt u moeite om op te staan vanuit een zithouding? Hoog tijd voor een sta-op-stoel! De relaxzetels bieden prima zitcomfort en de kantelfunctie helpt u om makkelijker op te staan. Test het zelf uit, inclusief een hapje en drankje, tijdens het opendeurweekend: 9 en 10 maart van 11 tot 17 uur, 11 maart van 13 tot 17 uur. Adres: Bredabaan 259, 2930 Brasschaat. Meer info?


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Nieuwe musical 'Magdalena' vertelt schrijnend, waargebeurd verhaal

?30.000 vrouwen wasten hun zonden weg in kloosters. Dit is hun waargebeurd verhaal.? Na het succes van hun eerste productie ?The Wave? in 2016, presenteert het jonge productiehuis The Singing Factory met ?Magdalena? in maart 2018 opnieuw een niet-alledaagse musicalproductie. De musical belicht het verhaal drie meisjes die onder het schrikbewind van kloosterzusters in Ierland moesten leven.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Vlaams ondernemersbloed: Epihunter

De Limburgse start-up Epihunter lanceert een oplossing om verborgen aanvallen van epilepsie te detecteren bij lagereschoolkinderen en jongeren. Op vraag van zijn zoon Daan, die zelf aan absence-epilepsie lijdt, ontwikkelde Tim Buckinx een app die verbonden is met een EEG-hoofdband, zodat er een lampje gaat branden wanneer zijn hersenen even een pauze nemen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Een kleine rookmelder die je zonder zorgen beschermt (advertentie)

Op zoek naar een veilige rookmelder? Dan is de minirookmelder ASD-10Q van Cheyns vast iets voor jou! Door de lange levensduur van de batterij hoef je 10 jaar lang niet naar deze rookmelder om te kijken. Hierdoor is dit toestel niet alleen veilig maar ook milieuvriendelijk. Bovendien voldoet de ASD-10Q aan de laatste EN14604-voorschriften. Koop dus nu jouw rookmelder op onze webshop!


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Niet te missen Béjart-totaalspektakel!

Na het enorme succes van de 'IXde Symfonie' in Vorst Nationaal in januari 2017, slaan Béjart Ballet Lausanne en Music Hall opnieuw de handen in elkaar. In mei keren ze terug naar Vorst Nationaal met de imposante jubileumproductie 't M et variations... - Boléro. Hiermee brengen ze een ultiem eerbetoon aan Maurice Béjart.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: Slapend tussen begin en einde


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: je wordt er zo moe van...



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Met kinderen naar de zoo gaan, is altijd een avontuur en zorgt voor grappige momenten. Dat bewijzen deze beelden!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Voor een koffielepeltje vol honing te krijgen, hebben 12 bijen hun hele leven gewerkt.

Meer opmerkelijk

Geluk

Om geluk te smaken behoort men natuurlijke aanleg en het juiste temperament te hebben.
Otto von Bismarck (1815 - 1898)
(Duits staatsman en premier)


Grapjes

Komt een piraat het café binnen. De cafébaas kijkt hem vreemd aan en vraagt: 'Wat is er met u gebeurd?' 'Niks speciaals,' zegt de piraat, 'ik voel me goed.' 'Kan wel zijn,' zegt de cafébaas, 'maar wat is dat met uw been?' Piraat:'Wel, bij een zeeslag met een ander schip werden er kanonskogels naar ons geschoten. Ik ben geraakt geweest en ja, daardoor mijn been kwijt.' Cafébaas: 'Ha zo, en die haak dan aan uw rechterhand?' Piraat: 'Ja, dat is gebeurd tijdens een sabelgevecht met de vijand. Hij sloeg in 1 slag mijn hand eraf, daardoor heb ik nu een haak.' Cafébaas: 'Amaai! En uw oog dan?' Piraat: 'Dat is een ander verhaal. Ik stond op het dek naar boven te kijken, toen er een meeuw voorbijvloog en die sch**t vlak in mijn oog. Cafébaas: 'Maar daar verlies je toch geen oog door?!' Piraat: 'Jawel, 't was de eerste dag met mijn haak ...'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Pas 50 jaar nadat men begon eten te bewaren in conservenblikken, werd de blikopener uitgevonden.

Meer weetjes

Citaat

Hoop is het gevoel dat we hebben dat het gevoel dat we hebben niet permanent is.
Mignon McLaughlin (1913 - 1983)
(Amerikaans auteur en journalist)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Leringen wekken maar voorbeelden trekken.
⇒ Je kan mensen iets willen leren, maar geef vooral het goede voorbeeld.
Meer spreekwoorden



Partners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartners



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 356.478
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.