Waar vandaan: SenNet Magazine > Zo'n 750.000 vrijwilligers leveren in Vlaanderen fantastisch werk!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/224/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 10 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Levensstijl

Week van de Vrijwilliger: vooral 60+ vrijwilligt!

Zo?n 750.000 mensen zetten zich in Vlaanderen vrijwillig in voor anderen. Tijdens de Week van de Vrijwilliger, tussen 3 en 11 maart, worden al die mensen extra in de bloemetjes gezet voor hun fantastische werk. Door je tijd en je talent vrijwillig te gebruiken om anderen te helpen, draag je je steentje bij aan de maatschappij én het is een waardevolle verrijking voor jezelf! Vrijwillig jij al?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Welzijn

Thuiszorg op het platteland: de uitdagingen van morgen

Tegen 2030 zal meer dan de helft van de mensen in veel Vlaamse gemeenten ouder dan 60 jaar zijn. Hun huizen zijn niet aangepast aan hun verminderde mobiliteit en vaak staan ze er alleen voor. En dat heeft een grote impact op hun leefomstandigheden en de rol van de thuiszorg. Peter Catthoor van Familiehulp legt uit hoe zijn organisatie op dat probleem wil anticiperen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Het perfecte huwelijk tussen mobiliteit, geborgenheid en veiligheid (advertentie)

We worden allemaal steeds ouder. De manier waarop we ouder worden is echter met de jaren sterk geëvolueerd. In tegenstelling tot vroeger blijven mensen nu ook lang na hun pensioen actief. Mobiliteit is daarbij essentieel. Ook de geborgenheid van hun eigen huis is voor veel mensen een sleutel tot gelukkig ouder worden. Maar hoe vindt u nu het perfecte huwelijk tussen mobiliteit, geborgenheid en veiligheid?


Geld & Werk

Dé beleggingstips van 'de man die zijn volk leerde beleggen'

In 1958, 60 jaar geleden, kocht Roland Van der Elst (82) zijn eerste aandeel: Union Minière. De veel minder lucratieve voorganger van Umicore, ook berucht als Union Misère. Dat was dus geen succes. 60 jaar ervaring betekent ook 60 jaar veranderingen op de beurs meemaken. Geen wonder dat Roland een beleggingsgoeroe genoemd wordt, of zelfs 'de man die zijn volk leerde beleggen'. Jan Reyns van VFB vroeg hem naar zijn beste beleggingslessen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

?Ik ben te dom, ik kan dat niet.? Wat is jouw excuus?

De meeste mensen vinden altijd wel een reden om hun dromen niet na te jagen, om toch geen actie te ondernemen, om geen risico?s te hoeven nemen. ?Ik kan dat niet?, ?ik heb geen tijd?, ?ik wacht op het goede moment ?? Excuses of smoesjes genoeg, maar die zijn nefast voor je leven. Lifecoach Wim Annerel confronteert je met typische excuses en spoort je aan om die kans toch te grijpen!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Altijd gedroomd van een reis naar Californië & Hawaii? (advertentie)

Dit is je kans! Vertrek op 19 mei op deze geweldige 17-daagse groepsreis: trek door de wereldsteden Los Angeles en Las Vegas, laat je verwonderen door de prachtige natuur in de Grand Canyon, de Dodenvallei en het indrukwekkende Yosemite National Park én geniet onder een palmboom van de rust op Hawaii! Nu met uitzonderlijke korting! Meer info en boeken?


Leven in balans

Depressie door de ogen van een healingcoach

Depressie is tegenwoordig een van de meest voorkomende aandoeningen. Wat is er aan de hand? Is onze huidige prestatiegerichte maatschappij de ideale kweekvijver voor depressies en neerslachtigheid? Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht is een depressie het gevolg van een territoriumconflict dat ontstaat door een minderwaardigheidsgevoel. Zo sluipt de onderdrukking als een dief je leven binnen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Jan Smit en Hansi Hinterseer schrijven deze week muziekgeschiedenis!

Aanstaande zaterdag 10 maart schrijven Jan Smit en Hansi Hinterseer muziekgeschiedenis. Zo viert Jan Smit 20 jaar carrière! Met zijn liveband en gastartiesten vult hij voor de allereerste keer het Antwerpse Sportpaleis. Ook Hansi Hinterseer weet opnieuw duizenden Vlaamse fans te bereiken voor een nog succesvollere doortocht dan de vorige in de Hasseltse Ethias Arena. Snelle beslissers kunnen de laatste concertkaartjes nu nog bestellen!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Hoteldeal: halfpension in de Belgische Ardennen (advertentie)

Geniet van 3 dagen midden in de Belgische Ardennen! Je verblijft in Hostellerie la Sapinière waar je elke ochtend geniet van een heerlijk ontbijt. Langs de oevers van de Semois, die vlakbij het hotel loopt, maak je de mooiste wandelingen. Op zo'n half uur afstand van het hotel vind je Bouillon. Reserveer jouw verblijf op basis van halfpension met maar liefst 34% korting! Meer info en boeken?


Cursiefje

Poëzie: Vooruitzicht


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: piep!



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

40 slimme tips die je leven iets makkelijker maken!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

De Japanse firma Toto heeft een motor ontworpen die uitwerpselen als brandstof gebruikt.

Meer opmerkelijk

Geluk

Men zoekt vaak het geluk zo ver, terwijl de wijze natuur het vlak bij ons, in ons hart, heeft gelegd.
Jean Pierre Claris de Florian (1755 - 1794)
(Frans dichter en dramaschrijver)


Grapjes

Een man komt schreeuwend van de pijn bij de dokter. 'Alstublieft, dokter, u moet me helpen. Ik ben gestoken door een wesp!' 'Rustig maar,' zegt de dokter, 'ik doe er wel wat zalf op.' 'Ja, maar die wesp vindt u nooit meer terug, die is al kilometers ver weg!' 'U begrijpt me niet,' zegt de dokter, 'ik doe wat zalf op de plaats waar u bent gestoken!' 'Oh,' zegt de man, 'ik was in de tuin en zat onder de appelboom.' De dokter (al wat bozer): 'Nee malloot, ik bedoel: op welk gedeelte van je lichaam heeft de wesp je gestoken?!' De man (terwijl hij het nog steeds uitschreeuwt van de pijn): 'De wesp heeft in mijn vinger gestoken en het doet echt pijn!!' De dokter slaat met zijn vuist op tafel: 'WELKE?!' 'Hoe weet ik dat nou,' zegt die man, 'alle wespen zien er voor mij hetzelfde uit!'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Er zijn kevers vernoemd naar Adolf Hitler, Kate Winslet en Darth Vader.

Meer weetjes

Citaat

Om me te straffen voor mijn minachting voor autoriteiten, maakte het lot mij zelf tot een autoriteit.
Albert Einstein (1879 - 1955)
(Duits-Amerikaans natuurkundige )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Op iedere slak zout leggen.
⇒ Overal opmerkingen over maken.
Meer spreekwoorden



Partners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartners



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 356.307
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.