Waar vandaan: SenNet Magazine > Successieplanning enkel voor rijke mensen? Helemaal niet!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/225/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 11 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Geld & Werk

5 misverstanden over successieplanning opgehelderd

Nadenken over wat met je vermogen gebeurt na je overlijden is niet meteen de leukste bezigheid. Toch is het belangrijk om er ten minste even bij stil te staan. Het kan je familieleden immers heel wat toekomstige discussies besparen. Notaris.be helpt alvast enkele misverstanden over successieplanning uit de wereld en zet de krachtlijnen van de hervorming van het erfrecht op een rijtje.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gezondheid

Slaapverwekkende tips voor een heerlijke nachtrust. Slaapzacht!

De meest slaapverwekkende dag van het jaar is allicht vrijdag 16 maart. Dan is het immers Internationale Dag van de Slaap. Op die dag wordt wereldwijd het belang van een goede nachtrust in de kijker gezet. Goed slapen is immers een belangrijke voorwaarde voor een gezond leven! Kan jij soms moeilijk de slaap vatten? Dankzij deze tips kan je morgen heerlijk uitgeslapen aan je dag beginnen!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Het perfecte huwelijk tussen mobiliteit, geborgenheid en veiligheid (advertentie)

We worden allemaal steeds ouder. De manier waarop we ouder worden is echter met de jaren sterk geëvolueerd. In tegenstelling tot vroeger blijven mensen nu ook lang na hun pensioen actief. Mobiliteit is daarbij essentieel. Ook de geborgenheid van hun eigen huis is voor veel mensen een sleutel tot gelukkig ouder worden. Maar hoe vindt u nu het perfecte huwelijk tussen mobiliteit, geborgenheid en veiligheid?


Recept

Smakelijk genieten met deze 5 recepten met rode bieten!

Foodblogger Judith Pagrach is verzot op rode bietjes. Ze zijn niet alleen erg lekker en gezond, je kan er ook alle kanten mee uit: van hartige tot zoete gerechten, rode biet past overal bij. En van de kleur word je instant vrolijk! Kook jij vaak met rode biet? Deze 5 heerlijke gerechten kunnen je alvast inspireren!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Muziek beluisteren in 2018: streamen

De afgelopen jaren, sinds de grote doorbraak van mobiel internet, is er heel wat veranderd aan de manier waarop mensen, en dan vooral jongeren, muziek beleven. Stany en Frederick van BEEGO lichten kort de evolutie toe, en geven jullie een overzicht van drie populaire streamingdiensten, zodat ook jullie makkelijk je weg kunnen vinden in de online muziekcultuur.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Heerlijk wandelen op het eiland Menorca in een toffe compagnie? (advertentie)

Kan jij ook zo genieten van een fikse wandeling in de natuur? Dan is een wandelvakantie je op het lijf geschreven! Een week lang neemt de sympathieke Eddy van Organización Royal je op sleeptouw om de mooiste plekjes van het prachtige eiland Menorca te ontdekken. Een toffe compagnie, persoonlijke begeleiding en indrukwekkende wandelroutes maken deze reis onvergetelijk! Vertrek nog op 24 april! Meer info?


Gezondheid

Antioxidanten: de bewakers van ons lichaam en onze jeugd!

Als je een appel doorsnijdt en dan even op het aanrecht laat liggen, wordt ie al snel bruin. Hoe komt dat? De zuurstof in de lucht heeft ervoor gezorgd dat de cellen van de appel ?oxideren?, waardoor ze beschadigd raken. Zo ontstaan er bruine vlekken. Ook in je lichaam leidt oxidatie tot beschadiging van de cellen, waardoor je sneller veroudert en ernstige ziektes kan ontwikkelen. Antioxidanten helpen je lichaam te beschermen, zoals vitamine C in citroensap doet bij de appel!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Exclusieve korting van -25% voor betoverend balletsprookje 'Coppelia'!

Het gerenommeerde Moscow Classical Ballet komt deze maand voor het eerst naar België en brengt in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent het betoverende balletsprookje 'Coppelia' op de planken. 'Coppelia' vertelt het komische liefdesverhaal van een pop die op mysterieuze wijze tot leven komt. Nu met een exclusieve korting van 25% per ticket voor SeniorenNetters!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Hoteldeal: 3 dagen 4*-hotel op de prachtige Veluwe incl. diner (advertentie)

Verblijf 3 dagen midden in de natuurrijke Veluwe incl. ontbijt en diner! Fletcher Hotel Victoria ligt vlakbij de ingang van het nationaal park de Hoge Veluwe. Hier kun je heerlijk fietsen, wandelen en genieten van de natuur. Ook de gezellige steden Arnhem en Apeldoorn zijn een bezoekje waard. Reserveer jouw verblijf incl. ontbijt en 3-gangendiner met maar liefst 47% korting! Meer info en boeken?


Cursiefje

Poëzie: Ik kreeg vleugels


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: wat een lange kat?



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze honden leven zich helemaal uit in de sneeuw!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Een ongepelde sinaasappel drijft op het water, maar een gepelde zinkt naar de bodem.

Meer opmerkelijk

Geluk

Van nature is de mens goed en gelukkig; het is de beschaving die zijn oorspronkelijke geluk verwoest.
Jean-Jacques Rousseau (1712 - 1778)
(Frans schrijver en filosoof )


Grapjes

Kleine Marietje komt thuis van school. Ze heeft voor het eerst voorlichting gehad en moeder vraagt belangstellend hoe het is gegaan. "Ik schaam me dood," antwoordt Marietje. "Een jongetje zei dat de ooievaar de baby's thuisbrengt en een meisje zei dat je ze in het ziekenhuis kunt kopen." "Maar kindje, dat is toch niet iets om je dood voor te schamen?" zegt moeder lachend. "Nee, maar ik durfde niet te vertellen dat wij zo arm zijn dat papa ze zelf moet maken."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De meeste kangoeroes zijn linkshandig.

Meer weetjes

Citaat

Het is onmogelijk discussiëren met iemand, die zegt de waarheid niet te zoeken, maar deze reeds te kennen.
Romain Rolland (1866 - 1944)
(Frans schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1915))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Op het apostelpaard rijden.
⇒ Te voet gaan.
Meer spreekwoorden



Partners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartners



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 356.088
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.