Waar vandaan: SenNet Magazine > Hoe vermijd je ruzie in de familie om de erfenis?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/228/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 14 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Geld & Werk

Ruzie om de erfenis? 10 tips om dat te vermijden

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 42% van alle mensen die een erfenis ontvangen, daarover ruzie maakt. Zo zie je maar dat gekibbel over geld zelfs in de hechtste families ernstige problemen veroorzaakt. Om conflicten in jouw familie te vermijden, kan je je successie het beste op voorhand goed voorbereiden. Notaris.be geeft je 10 tips om erfruzies te voorkomen. In dit artikel lees je er al 5!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gesponsorde content

Hoe een traplift Jeanne?s leven veranderde ...

?Ik herinner het me alsof het gisteren was! Iedere vrijdagavond bakte ik taart. Welke het uiteindelijk werd maakte niet uit, want elke zaterdagnamiddag om 14u stipt stonden ze daar: mijn twee prachtige kleindochters! Altijd paraat voor een middagje bakken, ravotten in de tuin en spelletjes spelen. Fantastisch vond ik dat! Wat jong geweld in huis, dat hield me bezig. Zij zorgden ervoor dat ik actief bleef. Alleen dat ravotten ging steeds moeizamer.?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gezondheid

Meer energie nodig? Help je lichaam een handje!

Raak je ?s ochtends maar moeilijk uit je bed of ben je tegen de middag al toe aan een dutje? Om terug meer fut te krijgen, pak je het best de onderliggende oorzaken van je energietekort aan. Je kan je lichaam ook een handje helpen door zogenaamde ?adaptogene? kruidenextracten in te nemen. Apotheker Piet Sollie licht toe welke kruiden je energieniveau kunnen verhogen. Dan kan je weer vol levenslust aan je dag beginnen!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Warm én zuinig: waarom Aterno goed is voor je verbruik (advertentie)

Er letterlijk én figuurlijk warmpjes bijzitten, wie wil dat nu niet? Hoewel elektriciteit en verwarming steeds duurder worden, heeft Aterno dé oplossing om het lekker warm te hebben zonder dat er een koude wind doorheen je rekeningen waait. Dankzij hun accumulatorsteen verwarm je namelijk de hele dag door zonder dat je constant elektriciteit verbruikt. Download de gratis gids en lees er alles over!


Gelukkig Zijn

Kleine overwinningen versterken je zelfvertrouwen!

We hebben ze allemaal: slechte gewoontes. Meestal aanvaard je ze gewoon, maar soms werken ze je tegen en dan weet je dat je er maar beter iets aan doet. Dat heb je vast al vaak gedacht, maar misschien raak je niet verder dan dat omdat je niet in jezelf gelooft. Lifecoach Wim Annerel wil je tonen dat je met kleine overwinningen per keer al een heel eind komt! Ze zijn de perfecte aanmoediging om door te zetten.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Welzijn

Lentemoeheid: speelt het zomeruur hierin een rol?

Nu de lente eindelijk in het land is, zou je verwachten dat iedereen bruist van energie. Maar niks is minder waar. Veel mensen klagen deze dagen over vermoeidheid. De typische voorjaarsdip, in de volksmond ook gekend als lentemoeheid. Peter Catthoor van Familiehulp vraagt zich af in welke mate het zomeruur hierin een rol speelt.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Draadloos surfen: wat is het verschil tussen wifi, 3G en 4G?

Een paar jaar geleden mocht je van geluk spreken als je op vakantie wifi in je hotelkamer had. Vandaag kan je kostenloos roamen in Europa met je gsm-abonnement. Als je dat wilt, ben je altijd en overal verbonden met het internet. Uit het artikel over smarthomes leerde je al dat ook andere toestellen naast je laptop en telefoon de weg vinden naar het internet via draadloze verbindingen. Wannes van BEEGO laat je door de draadloze bomen het bos zien.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Investeer in vastgoed met 100% verhuurgarantie. (advertentie)

Bent u op zoek naar een vastgoedinvestering met gegarandeerde huurinkomsten? Kies dan voor vastgoed met de diensten van een verhuurkantoor en profiteer direct, zelfs bij leegstand. Bovendien hoeft u zich niet te bekommeren om klassieke huurdersproblemen zoals onderhoud en administratie. U kunt al investeren in vastgoed met verhuurgarantie vanaf €144.500. Klik hier voor meer informatie.


Mysteries wereldwijd

Op deze spookplaatsen gebeuren onverklaarbare dingen ...

Soms gebeurt er iets waar niemand een logische verklaring voor heeft. Carl Bries neemt drie mysterieuze plekken onder de loep die griezeliger zijn dan enge Hollywoodfilms. Hele dorpen die verdwijnen en honden die zichzelf te pletter springen. Spookplaatsen bestaan toch niet? Moeten deze verhalen toch eenvoudig uit te leggen zijn of is er iets bovennatuurlijks aan de hand?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Leven in balans

Overgewicht? Emotionele kilo's wegen zwaar door

Nu de lente in het land is, wordt de koude wind langzaam maar zeker ingeruild voor een streepje zon. De brede slobbertrui verdwijnt weer in de kast, en je trekt lichtere kledij aan. Bij veel mensen komt de focus weer te liggen op beweging, voeding en hun gewicht. Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht is het echter niet alleen een gebrek aan beweging en gezonde voeding dat zorgt voor overtollige kilo?s.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Soullegende Dionne Warwick komt naar Kursaal Oostende!

Zeven jaar geleden stond de vijfvoudige Grammy Award-winnares Dionne Warwick in een uitverkocht Hasselts Ethias Theater, waar ze met haar liveband een weergaloos concert gaf. Donderdag 27 september 2018 keert Warwick terug naar ons land en speelt ze in het Oostendse Kursaal. De 77-jarige soullegende doet nog steeds harten smelten met hits als ?I Say a Little Prayer?, ?Heartbreaker? en ?I'll Never Love This Way Again?.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Exclusief vastgoed in Oostduinkerke (advertentie)

Woon omringd door de beste service, in een privépark. Beukenhof ligt op een droomlocatie vlakbij het strand. Winkels en terrasjes liggen om de hoek, maar eens in het uitgestrekte privédomein, komen de bewoners in een oase van rust. Moderne assistentiewoningen met mooie terrassen, een privérestaurant én een wellness met sauna en binnenzwembad maken van Beukenhof uw ideale thuis. Meer informatie.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Steracteur Sterartiest-winnaar Michiel De Meyer bij ?Ode aan Hazes?!

Op 22 april vindt Ode aan Hazes plaats in de Lotto Arena. Samen met een liveband, brengen Volumia!-boegbeeld Xander de Buisonjé, gepassioneerd Hazes-vertolker Luc Caals, Vlaamse topzangeressen Dana Winner en Isabelle A, én Steracteur Sterartiest-winnaar Michiel De Meyer de grootste hits van Hazes. Wij spraken alvast met de jongste artiest, Michiel De Meyer.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: Want de merel floot!


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: lief



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Herken jij welk liedje deze mensen 'springen' op deze gigantische piano?

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Volgens een onderzoek kan je pijn met maar liefst 44 procent verminderen door naar een foto te kijken van iemand die je graag ziet.

Meer opmerkelijk

Geluk

Liefde is wanneer het geluk van de andere persoon belangrijker is dan je eigen.
H. Jackson Brown Jr (1940 -)
(Amerikaans auteur )


Grapjes

Een man kwam thuis met twee grote emmers koemest voor de tuin, die hij had gehaald bij een boer uit de buurt. "Waarvoor dient dat?" vroeg zijn zoontje van zes. "Voor de aardbeien", zei de man. Het zoontje staarde hem aan en zei toen: "Ik heb ze liever met slagroom, mag dat ook?"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

In het Amazoneregenwoud leven 2,5 miljoen soorten insecten.

Meer weetjes

Citaat

Het slechtste voorbeeld is goed, als het strekt om navolging te vermijden.
Prinses Marie Louise Karadja (1868 - 1943)
(Ottomaans schrijfster)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Zich het vuur uit de sloffen lopen.
⇒ Heel erg je best doen.
Meer spreekwoorden



Partners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartners



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 350.599
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.