Waar vandaan: SenNet Magazine > Zo vermijd je gekibbel om je erfenis!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/229/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 15 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Geld & Werk

Ruzie om de erfenis? 10 tips om dat te vermijden - deel 2

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 42% van alle mensen die een erfenis ontvangen, daarover ruzie maakt. Zo zie je maar dat gekibbel over geld zelfs in de hechtste families ernstige problemen veroorzaakt. Om conflicten in jouw familie te vermijden, kan je je successie het beste op voorhand goed voorbereiden. In dit artikel geeft Notaris.be je het tweede deel van de 10 tips om erfruzies te voorkomen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gezondheid

Het voordeel van bewegen: samen sportief op elke leeftijd!

Veel mensen gaan met het ouder worden een stuk minder bewegen. Nochtans is voldoende beweging een belangrijke voorwaarde voor een gezond leven! Je gewrichten en spieren blijven langer soepel en sterk, je conditie blijft op peil, je verkleint de kans op allerlei ziektes, je brein blijft actief en nog zoveel meer ... Maaike van Sportdienst Gent licht toe welke voordelen bewegen heeft en hoeveel je precies zou moeten bewegen om gezond te leven.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Kan je op oudere leeftijd nog een lening aangaan?

Zou je graag nog een huis, auto of dure wereldreis aankopen? Hou er dan rekening mee dat je niet altijd even makkelijk een lening zal krijgen als je ouder bent dan 65. Kredietinstellingen willen zeker zijn dat je het geleende bedrag binnen de looptijd terug kan betalen. En dat is met een pensioeninkomen en een hoge leeftijd niet altijd vanzelfsprekend.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Ontdek de sleutels tot het succes van beleggingsvastgoed. (advertentie)

Wilt u uw geld goed laten opbrengen met een vastgoedinvestering, maar kunt u geen keuze maken uit de talloze mogelijkheden? Vier jaar geleden kochten een 90-tal mensen kamers in Hotel Mercure Oostende. Zij genieten momenteel van € 7242,08 opbrengst per jaar. Heeft u interesse in een investering in hotelvastgoed? Instappen in soortgelijke Mercure-projecten kan nog! Vraag vrijblijvend meer info aan.


Geld & Werk

Effectentaks discrimineert particuliere beleggers

De Vlaamse Federatie van Beleggers is niet opgezet met de nieuwe effectentaks, omdat die de particuliere belegger discrimineert. Ze vermoeden dat de kans groot is dat de grens van 500.000 euro later verlaagd wordt en de aanslagvoet verhoogd. Ze trekken dan ook naar het Grondwettelijk Hof om de effectentaks te vernietigen. Sven Sterckx, de voorzitter van de VFB, licht toe.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Vlaanderen koopt natuurgebied aan abdij van Postel

Op 24 maart maakte Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, bekend dat Vlaanderen een groot natuurgebied van 289 hectare heeft gekocht voor 11 miljoen euro. Het domein is 289 hectare groot en bevindt zich in Mol-Postel, vlakbij de abdij van Postel. Volgens de minister is deze aankoop ?een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van een uniek stuk Europese topnatuur?.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Waarom je niet zo lui bent als je denkt!

Wanneer iemand niet doet wat hij of zij toch zou moeten doen, noemen we die vaak gewoon lui. Maar dat is dikwijls helemaal niet zo! Vaak maken we de fout om gedrag toe te schrijven aan een fundamentele karaktertrek, in plaats van aan de context, de situatie en de omgeving. Lifecoach Wim Annerel geeft je 5 concrete tips waardoor je niet langer een enorme portie wilskracht hoeft op te brengen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Exclusief vastgoed in Oostduinkerke (advertentie)

Woon omringd door de beste service, in een privépark. Beukenhof ligt op een droomlocatie vlakbij het strand. Winkels en terrasjes liggen om de hoek, maar eens in het uitgestrekte privédomein, komen de bewoners in een oase van rust. Moderne assistentiewoningen met mooie terrassen, een privérestaurant én een wellness met sauna en binnenzwembad maken van Beukenhof uw ideale thuis. Meer informatie.


Geld & Werk

Zonnepanelen minder interessant? Indesol biedt oplossing

Wie zonnepanelen op z'n dak heeft liggen, weet het. De zon zorgt voor gratis alternatieve, schone energie, maar ... geen zon, geen stroom. Dan moet je alsnog rekenen op het energienet. En wekken je zonnepanelen te veel stroom op? Dan betaal je een prosumententarief. Niet logisch, vonden Bart en Walter van Indesol. Ze bedachten een oplossing voor die nadelen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Recept

Stoofvlees op z'n Italiaans: pappardelle al ragł

Zijn er nog meer stoofvleesfans? Foodblogger Judith Pagrach kan er gewoon niet genoeg van krijgen en ze maakte daarom 'pappardelle al ragł'. Dikke pastalinten met zachtgestoofd vlees. Een heerlijke combinatie! Bovendien heb je er maar weinig werk aan: even voorbereiden, en daarna laat je de pot gewoon pruttelen op het vuur!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Creatief dreamteam bewerkt ultieme kerstklassieker Charles Dickens

Music Hall trekt alle registers open met ?Scrooge, de Musical?, een gloednieuwe versie van Charles Dickens? ultieme kerstklassieker ?A Christmas Carol?. Een van de mooiste en bekendste kerstverhalen ooit vraagt natuurlijk een groot acteur voor de hoofdrol, maar ook een meesterverteller. Perfect voor Warre Borgmans dus, die in de huid van de verbitterde en gierige Ebenezer Scrooge kruipt.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Zuinig, veilig & comfortabel: Aterno verwarming (advertentie)

Zuinig verwarmen zonder te besparen op je comfort? Ja hoor, het kan. Met Aterno geniet je elke dag van een warme thuis zonder je zorgen te maken over veiligheid, verbruik of onderhoud. Handig én aangenaam dus. Dit dankzij hun unieke accumulatorsteen die rustig verder verwarmt, ook nadat de elektriciteitstoevoer is uitgeschakeld. Meer weten? Download dan nu de gratis gids!


Cursiefje

Poėzie: Piano piano


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: neeeeen, niet eetbaar!



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Dit filmpje van een jongen die jodelt in de supermarkt, gaat momenteel de hele wereld rond!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

De Amerikaan Robert Cornelius nam in 1839 de allereerste 'selfie', een gefotografeerd zelfportret.

Meer opmerkelijk

Geluk

Laat ons de kleine stukjes van het geluk oprapen en ons niet teveel beklagen; elke dag brengt zijn brood en zijn portie geluk.
Gustave Droz (1832 - 1895)
(Frans auteur )


Grapjes

Een Amerikaan vraagt aan een Nederlander: "Waarvoor staat de Nederlandse vlag?" De Nederlander antwoordt: "Als je een rekening krijgt, word je rood van woede, als je ziet wat je moet betalen, dan word je wit van schrik, en je moet je blauw betalen." De Amerikaan antwoordt: "Dat hebben wij ook, alleen zien we dan ook nog sterretjes."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Boeken waren zo kostbaar in de middeleeuwen, dat ze in de bibliotheken vastgeketend werden aan de boekenkasten.

Meer weetjes

Citaat

Wij beschouwen slechts hen als mensen met gezond verstand, die onze mening zijn toegedaan.
Francois de la Rochefoucauld (1613 - 1680)
(Frans schrijver )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Ergens garen bij spinnen.
⇒ Er flink aan verdienen.
Meer spreekwoorden



Partners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartners



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 350.424
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.