Waar vandaan: SenNet Magazine > Heerlijk eten, een streepje klassieke muziek en een mooie zomerdag: het succesrecept van Lekker Klassiek!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/230/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 16 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Gezondheid

België heeft huidkankerprobleem: bescherm je tegen de zon!

'België heeft een huidkankerprobleem.' Met die confronterende slogan zet Euromelanoma, het netwerk van Europese dermatologen, meteen de toon voor zijn 20e campagne. Met 37.000 nieuwe gevallen per jaar is huidkanker de meest voorkomende kanker in ons land. Bovendien blijft het aantal kwaadaardige huidtumoren jaarlijks stijgen. Er is dus zeker sprake van een zorgwekkende trend. Bescherm je elke dag tegen de zon, want je huid moet nog een hele tijd meegaan!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

5 cruciale vragen over het nieuwe erfrecht beantwoord

Vanaf 1 september 2018 is het zover: het nieuwe erfrecht treedt in werking. Vanaf die datum krijgen mensen een grotere vrijheid om hun nalatenschap te regelen. De hervorming is ingrijpend, en in de media is er dan ook al veel inkt gevloeid over deze nieuwe regels. Om je wegwijs te maken in deze bijzondere hervorming én om een aantal misverstanden uit de wereld te helpen, geeft notaris.be alvast een antwoord op de vijf meest gestelde vragen over het nieuwe erfrecht.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Lekker Klassiek was een schot in de roos: op naar editie 2!

Studio 100 bewees vorige zomer met Lekker Klassiek dat klassieke muziek en lekker eten perfect samengaan. Meer dan 3500 enthousiastelingen zakten af naar De Schorre in Boom en genoten er met volle teugen van dit eerste culinaire festival. De organisatoren zijn alvast klaar om van de tweede editie een minstens even groot succes te maken. Bestel nu al je tickets en geniet van het speciale aanbod voor SeniorenNetters!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Ontdek de pracht en praal van Rusland! (advertentie)

Vertrek in september voor een indrukwekkende 11-daagse rondreis door Rusland. Wandel over het Rode Plein in Moskou, laat je verbazen door het Kremlin, geniet van de pracht van de vele kloosters, droom weg in de Hermitage in Sint-Petersburg ... Een onvergetelijke ervaring in een fijne groep! Meer info?


Gelukkig Zijn

Gelukkiger leven? Zeg ?ja? tegen deze 3 dingen

?Neen? zeggen tegen het onbekende en moeilijke is vaak de makkelijkste optie, want je blijft in je comfortzone. Maar ?ja? zeggen kan je leven rijker en dieper maken, en meer geluk op je pad brengen. Lifecoach Wim Annerel somt drie dingen op die de moeite waard zijn om volmondig ?ja? tegen te zeggen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Illegale gokkers blijven vaak ongestraft

Een gokje wagen en veel geld verdienen? Of pech hebben en alles verliezen? Gokverslavingen zijn wereldwijd een groot probleem en dat zijn ze al zo lang de mens bestaat. Terwijl men in de steentijd gokte met dierenbotjes, zijn de mogelijkheden voor fervente gokkers nu eindeloos. Van arme luizen tot steenrijke zakenmannen: allemaal geven ze meer geld uit dan goed voor hen is. Columnist Jan Schils werpt een blik op het legale en illegale gokcircuit.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Mysteries wereldwijd

Welke duistere geheimen schuilen in de krochten van het heelal?

Heb jij je al afgevraagd wat er zich allemaal afspeelt in de ruimte? Vast wel, de hele mensheid doet dat al sinds het begin der tijden. Wonen daar goden? Kunnen die mysterieuze witte stippen de toekomst voorspellen? Tegenwoordig willen we alles van zo dichtbij mogelijk gaan onderzoeken. Astronauten zouden er al de vreemdste dingen hebben gezien. Maar wat? Dat wordt geheim gehouden. Carl Bries neemt deze mysteries met jou onder de loep.
>> Lees verder    Reageer met je mening

12 dagen Dubai en Abu Dhabi met verblijf in 4-sterren hotel! (advertentie)

Ontdek tijdens deze geweldige 12-daagse groepsreis wat de Verenigde Arabische Emiraten allemaal te bieden hebben: torenhoge wolkenkrabbers, ultramoderne steden, glitter & glamour, ongekende luxe, maar ook prachtige stranden, een kurkdroge woestijn en traditionele soeks! Geniet van de Arabische mystiek en westerse luxe in Dubai, de rijkste van de zeven emiraten, en Abu Dhabi, de hoofdstad. Meer info en reserveren?


Leven in balans

Waarom je net niét hard moet werken aan jezelf

Healingcoach Isabelle Lambrecht houdt ervan om de aha-zo-zit-het-in-elkaar-blik te zien verschijnen bij haar klanten. De tools en inzichten die ze hen aanreikt, zorgen voor opluchting en enthousiasme. Heel spontaan krijgt zij dan als antwoord: ?Ik heb nog veel werk aan mezelf? of ?Ik weet nu wat ik moet doen?. Maar je hoeft helemaal niet hard te werken aan jezelf, je mag alles wat al vanbinnen in jou aanwezig is ontdekken en aan de oppervlakte laten komen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Reizen

6 redenen om naar het Franse Lens te gaan!

Wil je weten hoe je alles uit je verblijf in het hart van de regio Lens haalt? SenNet zet voor jou enkele redenen op een rijtje waarom het 4-sterrenhotel Novotel Lens Noyelles een aanrader is! Zeker als je kan logeren o.b.v. ontbijt + 1 diner tegen een supervoordeelprijs. Daarvoor krijg je van SenNet Magazine deze knalaanbieding! Neem snel een kijkje! Beleef onvergetelijke momenten vlakbij Lens!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Lindsay en Jettie Pallettie vieren hun 10-jarig artiestenbestaan!

Het is een feestjaar voor Schlagerprinses Lindsay en Jettie Pallettie, de koningin van de kroegen. Ze staan namelijk allebei al 10 jaar op het podium! En dat moet natuurlijk gevierd worden. Eind april hebben beide dames dat uitbundig gedaan tijdens een verjaardagsconcert én ze hebben ook elk een nieuwe cd uitgebracht.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Met 20% korting naar ?Je m?appelle Jacques Brel? op Moederdag! (advertentie)

Op 9 oktober 1978 overleed de ‘Franstalige Vlaming’ Jacques Brel aan de gevolgen van longkanker. 40 jaar na zijn dood brengen Music Hall, regisseur Dirk Decloedt en gelauwerd Brel-vertolker Filip Jordens gepast hulde aan de legendarische chansonnier, componist en tekstschrijver. Verwen je moeder (of jezelf!) met een ticketje voor ‘Je m’appelle Jacques Brel’, een indrukwekkende muzikale hommage aan de grootste chansonnier uit onze vaderlandse geschiedenis. Nu met 20% korting!


Cursiefje

Poëzie: Als jij er niet was


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: uitgeteld voor vandaag!



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Wauw! Zou jij zo'n mooi koekje opeten?

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 kinderen eerder met een tablet kan werken dan dat hij of zij kan spreken.

Meer opmerkelijk

Geluk

Men heeft slechts op zoveel vreugde en geluk aanspraak, als men zelf geeft.
E. von Feuchtersleben (1806 - 1849)
(Oostenrijks dichter, filosoof en geneeskundige )


Grapjes

Een meisje heeft voor het eerst van haar leven een appeltaart gebakken en ze biedt haar vader 's avonds een stuk aan. Vader eet ervan, knikt goedkeurend en zegt: 'Niet slecht, maar ik proef geen stukje appel?' 'Maar papa, in hondenkoekjes zitten toch ook geen honden?'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

In Madrid kan je gaan eten in het oudste restaurant ter wereld. Sobrino de Botín bestaat al sinds 1725.

Meer weetjes

Citaat

Wees voorzichtig met het lezen van boeken over gezondheid. U kunt sterven aan een drukfout.
Mark Twain (1835 - 1910)
(Amerikaans schrijver (ps. van Samuel Langhorne Clemens) )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Een hard hoofd hebben in iets.
⇒ Verwachten dat er geen oplossing komt voor een probleem.
Meer spreekwoorden



Partners SeniorenNet:

partnerspartnerspartnerspartners



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 350.054
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.