Waar vandaan: SenNet Magazine > Hoe vermijd je dat je schulden moet betalen uit een erfenis?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/233/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 18 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte

Is het slim om een erfenis zomaar te aanvaarden? (advertentie)

Wat als je niet zeker bent wat je mag verwachten van een erfenis en vreest voor schulden? Je bent gelukkig niet verplicht om een erfenis te aanvaarden. Als erfgenaam heb je drie keuzes: de erfenis aanvaarden, verwerpen of aanvaarden ‘onder voorrecht van boedelbeschrijving’. Door optie twee en drie kan je vermijden dat jij opdraait voor de schulden van iemand anders. Notaris.be licht deze drie opties toe.


Geld & Werk

Is het slim om een erfenis zomaar te aanvaarden?

Wat als je niet zeker bent wat je mag verwachten van een erfenis en vreest voor schulden? Je bent gelukkig niet verplicht om een erfenis te aanvaarden. Als erfgenaam heb je drie keuzes: de erfenis aanvaarden, verwerpen of aanvaarden ?onder voorrecht van boedelbeschrijving?. Door optie twee en drie kan je vermijden dat jij opdraait voor de schulden van iemand anders. Notaris.be licht deze drie opties toe.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gesponsorde content

Uitzonderlijk: zeezicht aan de prijs van 10 jaar geleden.

Een eigen vakantieverblijf met zicht op zee is een droom van veel Belgen. Jammer genoeg was dat tot voor kort voor velen niet mogelijk. De prijzen van een vakantieverblijf met zicht op zee rijzen al enkele jaren de pan uit. Dankzij het nieuwste project van Holiday Suites kan dit terug in Blankenberge. Bijkomend: je appartement wordt verhuurd als je er zelf niet bent. Zo krijg je nog een extra opbrengst uit je vakantieverblijf.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Dit is hoe jij jezelf (on)gelukkig maakt

Dit artikel van lifecoach Wim Annerel zal je waarschijnlijk moeilijk verteren. Ben je klaar om schoorvoetend zijn gelijk toe te geven? Want hier komt een uitspraak die je aan het denken zal zetten. En dat denken leidt mogelijk naar een andere levenshouding. En die houding naar meer geluk!
>> Lees verder    Reageer met je mening

?Wildlife Photographer of the Year? in het Zwin Natuur Park (advertentie)

Van 6/07 tot en met 4/11 is de 53ste editie van de prestigieuze tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year, een bruikleen van het Natural History Museum in London, te gast in het Zwin Natuur Park. De tentoonstelling toont een uniek ensemble van ruim 100 uitzonderlijke natuurbeelden. De fototentoonstelling is inbegrepen in een standaardticket tot het Zwin Natuur Park. Alle info op www.zwin.be.


Gezondheid

Blijf actief en vermijd valpartijen!

Jaarlijks valt een op de drie 65-plussers in Vlaanderen. Een ongelukje is razendsnel gebeurd; struikelen over het tapijt, je evenwicht verliezen op de trap of in de tuin ? Door de gevolgen van zo?n lelijke val raken heel wat ouderen hun zelfstandigheid kwijt. Door actief te zijn en te blijven, kan je de kans op vallen vermijden en je veiligheid verhogen. Hoe sneller je hiermee begint, hoe beter! Maaike van Sportdienst Gent geeft je enkele nuttige tips.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gesponsorde content

Waarom is kurkuma het ?gouden kruid? voor je gezondheid?

Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, wordt beschouwd als een echte superfood. Het is niet alleen een heerlijk kruid dat een mooi kleurtje aan je eten geeft, als voedingssupplement kan kurkuma je gezondheid ook een flinke boost geven! Wil je in één oogopslag de heilzame werking van dit ?gouden wonder? beter leren kennen, lees dan snel verder!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Inzicht

Dien je belastingaangifte veilig online in dankzij itsme®!

Een van de ambities van het regeerakkoord Vlaanderen Radicaal Digitaal is om tegen 2020 alle transacties met de overheid digitaal te laten verlopen. Dat wil zeggen dat je via het internet toegang krijgt tot alle overheidsportalen. Wil je een nieuwe identiteitskaart aanvragen, je pensioenplan raadplegen of je belastingsaangifte invullen? Dat kan vandaag al simpelweg via het internet. Josse en Frederick van BEEGO leggen je uit hoe.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Investeer in betaalbare assistentiewoningen. (advertentie)

Ben je op zoek naar een veilige en toch goed renderende vastgoedbelegging? In de Leeuweryck vindt u beide. Deze betaalbare assistentiewoningen liggen naast het nieuwe woonzorgcentrum van Sint-Pieters-Leeuw en bieden jou een zorgeloos totaalrendement. Ontdek meer op de website.


Reizen

In nood of ziek op reis?

Als je je vakantie aan het plannen bent, denk je in de eerste plaats allicht aan ontspanning en leuke uitstapjes. Gelijk heb je! Maar het loont ook de moeite om even stil te staan bij onvoorziene problemen, zodat je weet wat je te doen staat als je toch zoveel pech zou hebben eenmaal je in het buitenland bent.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Recept

Het is weer zalig barbecueweer: zo maak je de perfecte hamburger!

Niets geeft je sneller dat heerlijke zomergevoel dan een gezellige barbecue. Veel mensen kiezen steevast voor een stevige portie vlees met aardappelen in de schil, maar met een barbecue kan je eigenlijk alle kanten uit! Dankzij deze tips van foodblogger Judith Pagrach word jij de koning(in) achter de grill! Bovendien leert ze je 7 geheimen voor de perfecte hamburger. Het water loopt ons al in de mond!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Mysteries wereldwijd

Verdachte sterfgevallen in het dierenrijk

De laatste jaren spelen er zich soms erg vreemde zaken af in het dierenrijk. Volgens sommigen wijzen die op het foute gedrag van de mens, anderen linken ze aan een straf van God en het Einde der Tijden. Gaan we stilaan naar een wereld zonder bijen? Zijn bepaalde organismen die insecten belagen ook gevaarlijk voor de mens? Carl Bries neemt die mysteries met jou onder de loep.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Ontdek de pracht en praal van Rusland! (advertentie)

Vertrek in september voor een indrukwekkende 11-daagse rondreis door Rusland. Wandel over het Rode Plein in Moskou, laat je verbazen door het Kremlin, geniet van de pracht van de vele kloosters, droom weg in de Hermitage in Sint-Petersburg ... Een onvergetelijke ervaring in een fijne groep! Opgelet: je kan nog boeken tot 30 juni! Meer info?


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Lyrische reacties en groot succes ?Je m?appelle Jacques Brel?

Heb jij vorige maand ?Je m?appelle Jacques Brel? gemist in Vorst Nationaal? Geen nood! Je krijgt een tweede kans. Dankzij het weergaloze succes van de eerste opvoeringen van de ultieme hommage kan je nu ook dit najaar nog gaan kijken in Gent en Antwerpen! Il ne te quitte pas!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Micha Marah met doedelzakspelers op het dak van het Sportpaleis!

Zangeres Micha Marah klom vorige week samen met enkele doedelzakspelers dapper het dak van het Sportpaleis op om op te warmen voor Music Show Scotland. In november maken zij samen Antwerpen onveilig met een indrukwekkende ?indoor pipeshow?. Daarvoor moest onze Vlaamse ster natuurlijk de muzikanten ontmoeten én de locatie van bovenaf keuren.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: Aan de rand van de dijk


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: ik hou van een schuimbad!



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Honden zijn hilarisch volgens deze kleine kapoenen!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Er bestaat een angst voor baarden: pogonofobie.

Meer opmerkelijk

Geluk

Iedereen die door middel van rede geluk probeert te bereiken, die het analyseert, die bij wijze van spreken over zijn plezier kibbelt en alleen geraffineerde geneugten kan accepteren, eindigt helemaal zonder geluk. Hij is als een man die alle samenklonteringen uit zijn matras wil halen en uiteindelijk op blote planken slaapt.
Nicolas Chamfort (1741 - 1794)
(Frans schrijver, journalist en toneelschrijver )


Grapjes

De pastoor had erg veel last van muizen in de kerk. Die beesten renden zelfs door de kerk tijdens de mis. De pastoor strooide gif, zette klemmen, liet een paar katten los in de kerk, maar het hielp niets. Altijd liepen er wel muizen. Op een zondag, voordat hij met de preek zou beginnen, vroeg hij hulp van de beminde gelovigen. Wie van hen had een oplossing tegen de muizenplaag? Een wat oudere vrouw stond op en zei: "Pastoor, u moet die muizen dopen." "Dopen, mijn dochter? Hoe helpt dat dan?" "Jawel, meneer pastoor. Ik heb 11 kinderen, allemaal gedoopt en er komt er geen een meer in de kerk." 

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Er zijn minstens 20 verschillende manieren om 'sorry' te zeggen in het Japans.

Meer weetjes

Citaat

Alleen mensen met fantasie hebben oog voor de werkelijkheid.
Okke Jager (1928 - 1992)
(Nederlands theoloog )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Goed van de tongriem gesneden.
⇒ Wordt gezegd van een vlotte prater.
Meer spreekwoorden



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 324.131
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Contacteer ons | Privacy | Disclaimer
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.