Waar vandaan: SenNet Magazine > Een nieuw huis kopen? Zo bespaar je duizenden euro's op je lening!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/234/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 19 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Geld & Werk

Bespaar op je woonlening dankzij deze tips!

Voor de meeste mensen is een woning de grootste aankoop die ze ooit zullen doen. Toch lijkt onderhandelen over je woonlening minder vanzelfsprekend dan onderhandelen op de wekelijkse buurtmarkt. Het loont wel de moeite, want zonder te veel moeite te moeten doen, kan je duizenden euro?s besparen op je hypotheek. Topcompare zet de gouden tips op een rijtje.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Welzijn

Wie zorgt er voor de mantelzorger?

Wist je dat 1 op de 5 Vlamingen mantelzorger is? Niet zelden gaat het om mensen op oudere leeftijd of mensen met een druk gezinsleven. Die extra verantwoordelijkheid heeft gevolgen voor hun welzijn en gezondheid. Peter Catthoor van Familiehulp adviseert mantelzorgers om tijdig professionele hulp te durven vragen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

De njam!-chefs verwennen je met deze topgerechten op Lekker Klassiek!

De tweede editie van Lekker Klassiek belooft opnieuw een hoogdag te worden voor liefhebbers van klassieke muziek en heerlijk eten. Voor de culinaire verwennerijen kan je op 25 augustus terecht bij de njam!-chefs aan de verschillende foodstands. Zij schotelen je enkele gerechten op topniveau voor: van Brusselse wafels tot overheerlijke pastaschelpen en verrassende couscouskroketten. Een voorsmaakje!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Zelfstandig wonen in het groen met zorg op maat in Huldenberg (advertentie)

Een assistentiewoning is op maat van de jonge senior. Je verblijft er zelfstandig maar kan een beroep doen op zorg en andere diensten. Geen behoefte aan zorg of diensten? Geniet dan van het gezelschap. Je kan langer en zelfstandig in je vertrouwde omgeving wonen. Duiken er toch kwaaltjes op? De zorg evolueert gewoon mee. Een assistentiewoning kopen? Bezoek ons op www.assistentiewoningenkeyhof.be.


Inzicht

EU laat 18-jarigen gratis reizen, maar wat dan met kinderen in armoede?

De Europese Commissie biedt binnenkort 15.000 jongeren van 18 jaar een gesubsidieerde treinreis aan, waarbij ze 4 landen mogen bezoeken om Europa beter te leren kennen. Leuk initiatief, zou je denken, maar ondertussen vangt columnist Jan Schils ook negatieve commentaren op uit de publieke opinie en verschillende media. Worden de miljoenen kinderen die in de EU onder de armoedegrens leven, hiermee koudweg in de steek gelaten?
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Voel je je niet gerespecteerd? 5 tips om grenzen te stellen

Waar liggen jouw grenzen? Weet je dat, of heb je daar eigenlijk nooit over nagedacht? Te vaak laten we andere mensen onze grenzen overschrijden, terwijl het net erg belangrijk is om onze persoonlijke ruimte te beschermen en aan anderen te tonen wat wel en niet kan. Lifecoach Wim Annerel geeft je 5 nuttige tips om grenzen te stellen, zodat jij voortaan respectvol behandeld kan worden.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Leven in balans

Uit je comfortzone stappen? Ga liever op zoek naar je échte comfortzone

De laatste jaren heeft het woord ?comfortzone? een ietwat negatieve bijklank gekregen. Steeds weer wordt er vanuit verschillende hoeken op gehamerd dat je maar beter uit je comfortzone stapt als je wilt groeien of vooruitkomen. Healingcoach Isabelle Lambrecht ziet het anders: zij vindt dat er niets mis is met in je comfortzone te blijven, zolang het maar die van jou is.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Duinenzee De Panne biedt uitzicht op zoveel meer (advertentie)

In deze nieuwe assistentiewoningen op het strand van De Panne, tussen 't Vissersdorp en het natuurreservaat, komt u pas echt op adem. Het comfort is uitzonderlijk en het panorama verrast elke dag opnieuw. Een unieke locatie én een buitenkans voor investeerders dankzij de ervaren verhuurservice en het fiscaal gunsttarief van 12% btw. De vraag aan de Belgische kust is groot: wat is uw antwoord?


Ontdek. Beleef. Ervaar.

?Les Misérables? keert na 20 jaar terug naar België!  

Twintig jaar na de laatste voorstellingen in België en bijna veertig jaar na de wereldpremière in Parijs, keert dé musical aller musicals terug naar ons land. ?Les Misérables en Concert?, naar de roman van Victor Hugo, is een adembenemende concertbeleving met 28 topzangers, ondersteund door een groot symfonisch orkest. Indrukwekkende projecties en verbluffende lichteffecten vormen de decors in Vorst Nationaal.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Vlaams ondernemersbloed: Soiltek

Soiltek is het eerste Belgische bedrijf dat stalen schroefpalen als fundering zonder beton plaatst bij kleine bouwprojecten. Een terras, veranda, tuinhuis of bijgebouw plaatsen? De dag van vandaag wordt er erg veel bijgebouwd in Vlaanderen. Hierbij zijn schroefpalen een praktisch, betaalbaar en milieuvriendelijk alternatief voor betonnen funderingen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Sportjournalist Ruben Van Gucht toont BMX-trucs in het Sportpaleis

Vorig jaar zagen honderdduizenden kijkers in het programma ?Voor de Ronde? hoe sportanker Ruben Van Gucht, samen met tientallen wielertoeristen en ex-renners, zijn eigen Ronde van Vlaanderen fietste. De sportieve, populaire Van Gucht houdt van een stevige (sportieve) uitdaging, en daarom ruilt hij voor Nitro Circus Live zijn koersfiets in voor een BMX. Op 9 december toont hij zijn trucs in het Sportpaleis!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Blijf in beweging, dat houdt je jong en fit! (advertentie)

Op donderdag 4 oktober organiseert de Sportdienst van Gent een sportdag voor 55-plussers! Iedereen is welkom om aan tal van leuke en gevarieerde sportsessies deel te nemen. Fietsen, wandelen, badmintonnen, dansen, zwemmen, yoga, aquafitness … Beweeg je liever op een rustige manier in groep of sport je graag heel intensief? Er zal voor ieder wat wils zijn. Meer info over Samen sportief in Gent?


Cursiefje

Poëzie: Als ik ...


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: kan dat water een beetje warmer aub?



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Wauw! Dit zijn stuk voor stuk indrukwekkende prestaties!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Alfred Nobel is de uitvinder van dynamiet. Eerst wilde hij zijn nieuwe product 'Nobels veiligheidspoeder' of 'Nobels knalpoeder' noemen.

Meer opmerkelijk

Geluk

Hoe meer je investeert in je geluk, hoe meer geluk in jou zal investeren.
Alan Cohen (1954 -)
(Amerikaans zakenman en auteur )


Grapjes

Er komt iemand te laat op z'n werk, vraagt de baas: "Waarom ben je zo laat?" "Wel," zegt de werkgever, "ik heb een wekker met dierengeluiden." "Nou en?" buldert de baas "Daar word je toch wel wakker van, of was ie kapot?" "Nee, meneer ... Vandaag waren de vissen aan de beurt!"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Acteur Antonio Banderas heeft voor zijn rol als Zorro 4 maanden lang leren schermen bij het Olympische team van Spanje.

Meer weetjes

Citaat

Liefde is alles wat je nodig hebt. Maar zo nu en dan wat chocolade kan geen kwaad.
Charles M. Schulz (1922 - 2000)
(Amerikaanse striptekenaar)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

De bijl ligt al aan de wortel.
⇒ De straf zal spoedig volgen.
Meer spreekwoorden



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 323.717
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Contacteer ons | Privacy | Disclaimer
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.