Waar vandaan: SenNet Magazine > Iedereen kan gelukkig zijn, ook jij!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/236/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 21 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Inzicht

Zwaardere criminaliteit gestegen, maar regering toch tevreden

Wanneer blijkt dat de cijfers voor moord en doodslag in 2017 fors zijn gestegen in vergelijking met het jaar tevoren en dat dat ook het geval is met drugsmisdrijven en cybercriminaliteit, zou jij het dan in je hoofd halen om tevreden te zijn over de misdaadcijfers van dat jaar en beweren dat de criminaliteit is gedaald? Dat vraagt columnist Jan Schils zich af.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Zo maak je van geluk een gewoonte!

Denk jij dat geluk een toestand is die maar enkelen kunnen bereiken? Lifecoach Wim Annerel is ervan overtuigd dat geluk jouw geboorterecht is: het is bereikbaar voor ieder van ons. Neem je gewoontes eens onder de loep, want die bepalen voor een groot deel jouw geluksgevoel. Door je positieve gewoontes aan te meten, kan je al een pak gelukkiger worden!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Jef Neve zocht en vond klassieke muziek die iedereen kan bekoren!

Artistiek leider van Lekker Klassiek Jef Neve heeft ook dit jaar alles uit de kast gehaald om een indrukwekkend repertoire samen te stellen. Hij heeft voor deze tweede editie extra zijn best gedaan om pareltjes uit de klassieke muziek te vinden die toegankelijk zijn voor iedereen. Na vele avonden en nachten zoekwerk, is hij ervan overtuigd dat hij daar ruimschoots in geslaagd is! Bestel nu al je tickets en geniet van het speciale aanbod voor SeniorenNetters!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Oproep: Deel jij je woning met iemand anders? (advertentie)

Deel jij ook je woning met een of meerdere familieleden, vrienden of onbekenden? Woon je in een kangoeroewoning, doe je aan cohousing of woon je op een andere manier samen met iemand anders? Hoe voel je je daarbij? Waarom heb je beslist om zo te gaan wonen? Zijn er bepaalde moeilijkheden? Voor een bijzonder dossier van SeniorenNet zijn wij op zoek naar mensen die hun ervaringen willen delen. We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Deel het hier.


Leven in balans

Door te ?ont-moeten? ontmoet je je echte zelf

?Ont-moeten?, een schitterend woord, zeker in een maatschappij waarin alles moet. Wist je dat je in 85% van de zinnen die je zegt, jezelf trakteert op het woord ?moeten?? Je denkt misschien dat dat bij jou niet het geval is, maar allicht gebruik je het woord vaker dan je zelf beseft. Zo leg je jezelf enorme grenzen op en verlies je je spontaniteit. Healingcoach Isabelle Lambrecht roept op om komaf te maken met al dat moeten!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Mysteries wereldwijd

Graancirkels: het werk van aliens of grappenmakers?

Graancirkels spreken al tientallen jaren tot de verbeelding. Volgens de een zijn ze het werk van vervalsers, volgens de ander het bewijs van buitenaardse activiteit. Al in de jaren 1970 waren er landbouwers die in lokale kranten verschenen omdat hun velden waren verwoest met bijzondere tekeningen. Waren er toen al ?grappenmaaiers? aan het werk of is er toch meer aan de hand? Carl Bries neemt dit mysterie met jou onder de loep.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Hartverscheurend rauwe ?Carmen? in moderne onderwereld

In 2015 regisseerde Frank van Laecke Bizets wereldberoemde opera ?Carmen? voor Zomeropera Alden Biesen. Samen met Music Hall zal hij deze eigentijdse en expliciete versie van het origineel adapteren naar een grootse theaterproductie, die zich afspeelt in de onderwereld van de 21e eeuw. Vanaf 15 september 2018 kan je deze hartverscheurende versie bewonderen in Antwerpen, Brugge en Gent.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Vertrek op 6 november op unieke 14-daagse rondreis door de VS! (advertentie)

Ben jij al in Amerika geweest? Dit is je kans! De immer enthousiaste Eddy Boeckmans van Organización Royal neemt een klein groepje onder zijn vleugels voor een onvergetelijke rondreis door de VS: de bruisende steden Washington, New York, schitterende attractieparken in Orlando én zelfs een cruise naar de Bahama's staan op het programma! Neem snel een kijkje, want er zijn nog maar enkele plaatsen vrij!


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Leive Vloms: gratis schlagerfeest in Leuven!

Het schlager- en ambiancefeest Leive Vloms vindt op vrijdag 3 augustus voor de tweede keer plaats op de iconische Leuvense Oude Markt. Er wordt een massa passanten verwacht voor de optredens van Sam Gooris, sfeerschepper Sergio en levende legende Willy Sommers. Samen met de New Bis Band, brengen ze hun grootste hits en meezingers. Het festival is gratis, maar de organisatoren hopen ? 3 per bezoeker in te zamelen voor het MS-onderzoek.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: Ik weet niet meer wat stilte is


>> Lees verder    Reageer met je mening

12 dagen Dubai en Abu Dhabi met verblijf in 4-sterren hotel! (advertentie)

Ontdek tijdens deze geweldige 12-daagse groepsreis wat de Verenigde Arabische Emiraten allemaal te bieden hebben: torenhoge wolkenkrabbers, ultramoderne steden, glitter & glamour, ongekende luxe, maar ook prachtige stranden, een kurkdroge woestijn en traditionele soeks! Geniet van de Arabische mystiek en westerse luxe in Dubai, de rijkste van de zeven emiraten, en Abu Dhabi, de hoofdstad. Meer info en reserveren?


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: bah, viespeuk!



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze make-upkunstwerken zien angstaanjagend echt uit!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Je grote tenen dragen ongeveer 40 procent van je gewicht.

Meer opmerkelijk

Geluk

Hoop is een voorschot op toekomstig geluk.
Antoine de Rivarol (1753 - 1801)
(Frans schrijver en epigrammatist )


Grapjes

Bij de les anatomie stelt de leraar aan een studente de volgende vraag: "Welk deel van het menselijk lichaam wordt bij prikkeling acht keer groter?" De studente loopt rood aan en zegt:" De, dat, die euhh..." De leraar geeft dan maar de oplossing:"Verkeerd, juffrouw, volledig verkeerd, het is de oogpupil. En ik zou u sterk aanraden niet te grote verwachtingen te stellen in het huwelijk."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De moeder van Frank Sinatra was een vroedvrouw. Zij zou een illegale abortusdienst geleid hebben.

Meer weetjes

Citaat

De meest woeste haat is nog lang niet zo lelijk als liefdeloosheid.
Isolde Kurz (1853 - 1944)
(Duits schrijfster en vertaalster)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Wie zijn eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid van een ander niet.
⇒ Het is beter om energie te steken in het verbeteren van jezelf, dan in het bekritiseren van anderen.
Meer spreekwoorden



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 323.418
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Contacteer ons | Privacy | Disclaimer
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.