Waar vandaan: SenNet Magazine > Houden negatieve gedachten je wakker 's nachts? Zo stop je met piekeren!

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/237/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 22 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Gelukkig Zijn

Pieker jij je suf? 3 antipiekertips die werken!

Piekeren is een van de meest voorkomende destructieve gewoonten. Als je verdwaalt in negatieve gedachten die je ?s nachts wakker houden, levert je dat helemaal niets op. Je krijgt er onnodig stress door en het slorpt je energie op. Lifecoach Wim Annerel deelt drie nuttige tips om snel komaf te maken met die zorgelijke gedachten. Maak je geest leeg en stop met je suf te piekeren!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Recept

Verwen je kleinkind met een lekker gekke freakshake!

Kijken je kleinkinderen al reikhalzend uit naar het nieuwe schooljaar of blijven ze het liefst nog wat langer in vakantiestemming? Bij oma en opa zal het in ieder geval feest zijn als je hem of haar verwent met deze decadente ?freakshake? van foodblogger Judith Pagrach! Nog leuker wordt het als je samen met je kleine kapoen aan de slag gaat in de keuken. Mag het allemaal een tikkeltje gezonder? Gebruik dan stukjes vers fruit om je freakshake mee te versieren.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Oproep: Heb jij op latere leeftijd een bedrijf gestart? (advertentie)

Voor een bijzonder dossier op SeniorenNet zijn wij op zoek naar mensen die op latere leeftijd zijn begonnen met ondernemen. Heb jij na je 50ste de stap gezet om je eigen bedrijf te starten? Wat waren jouw drijfveren? Ondervind je voor- of nadelen van je leeftijd? Hoe ben je te werk gegaan? Heb je bijvoorbeeld hulp gezocht bij organisaties zoals UNIZO? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Deel het hier.


Gezondheid

Wandel of fiets je fit! 10 voordelen voor je gezondheid

Het is ondertussen zonneklaar dat blijven bewegen een heleboel positieve gevolgen heeft voor je gezondheid. Als jij het niet ziet zitten om je in het zweet te werken of als je lichaam je tegenwerkt, helpt elke dag een blokje om wandelen of fietsen je ook al een stuk vooruit, zonder dat je lichaam zwaar belast wordt. Maaike van Sportdienst Gent lijst enkele belangrijke voordelen op van wandelen en fietsen, en ze hoopt jullie allemaal te zien op Samen Sportief in Gent!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Klaar om te genieten van klassieke muziek en culinaire verwennerij?

Binnen twee weken kunnen alle liefhebbers van klassieke muziek en heerlijk eten opnieuw afzakken naar De Schorre in Boom voor Lekker Klassiek. Daar staat op 25 augustus een heel team van muzikanten en chefs op topniveau klaar om al je zintuigen te verwennen! Bestel nog snel je tickets en geniet van het speciale aanbod voor SeniorenNetters!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Oproep: Deel jij je woning met iemand anders? (advertentie)

Deel jij ook je woning met een of meerdere vrienden of onbekenden? Hoe voel je je daarbij? Waarom heb je beslist om zo te gaan wonen? Voor een bijzonder dossier van SeniorenNet zijn wij op zoek naar mensen die hun ervaringen willen delen. We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Deel het hier.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Kate Ryan: Europese tournee, ?80 Was Machtig? en een nieuwe single!

Kate Ryan is terug van weggeweest! Vorige maand is ze gestart aan haar nieuwe Europese tournee, goed voor 13 optredens. Op 17 november staat Kate op het podium in het Noorse Oslo en daarna begint ze aan de voorbereidingen voor haar ?80 Was Machtig?-concert, dat op 16 februari plaatsvindt in het Kursaal van Oostende. De fans van de Kempense mogen al beginnen te watertanden, want in september pakt ze uit met nieuwe muziek!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: Avondrust


>> Lees verder    Reageer met je mening

Oproep: De zoektocht naar een nieuwe partner: jouw ervaringen (advertentie)

Ben jij na een relatiebreuk of na het verlies van je partner op zoek gegaan naar een nieuwe relatie? Hoe heb je dat aangepakt? Misschien ben je nog op zoek? Vind je het moeilijker om een partner te vinden nu je meer levenservaring hebt dan vroeger, of is dat net een pluspunt? Of heb je helemaal geen zin meer om van nul af aan te beginnen met iemand nieuw? Voor een bijzonder dossier op SeniorenNet zijn wij op zoek naar jouw ervaringen. Deel ze hier.


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: hey, wacht op mij!!!!



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Bij deze dieren verliep duidelijk niet alles volgens plan, en dat levert hilarische beelden op!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Een van de eerste opdrachten van Michelangelo was een sneeuwman maken op de binnenkoer van een paleis in Florence.

Meer opmerkelijk

Geluk

Laat ons de kleine stukjes van het geluk oprapen en ons niet te veel beklagen; elke dag brengt zijn brood en zijn portie geluk.
Gustave Droz (1832 - 1895)
(Frans auteur)


Grapjes

Een stel kannibalen zit bij elkaar om te eten. Het gesprek gaat over familie, de buren en koetjes en kalfjes. Zegt de ene: "Nee, ik hou niet van mijn schoonmoeder." Zegt zijn buurman: "Dan eet je toch alleen je patatten op!"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Elke 5 dagen wordt iemand in China miljardair.

Meer weetjes

Citaat

Dankbaarheid is het geheugen des harten.
Hans Christian Andersen (1805 - 1875)
(Deens dichter en sprookjesschrijver)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Met onwillige honden is het slecht hazen vangen.
⇒ Het is moeilijk om samen te werken met mensen die niet willen.
Meer spreekwoorden



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 322.336
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Contacteer ons | Privacy | Disclaimer
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.