Waar vandaan: SenNet Magazine > Wat betekent het nieuwe erfrecht voor jou?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/239/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 24 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Geld & Werk

Het nieuwe erfrecht is een feit! Wat betekent dat voor jouw erfenis?

Sinds 1 september is het nieuwe erfrecht van kracht. De basisprincipes van het erfrecht werden tegen het licht gehouden en aangepast aan onze huidige maatschappij en gezinssituaties. Die hervorming is belangrijk voor ieder van ons, want je wilt vast weten wat er na je overlijden gebeurt met je vermogen. Notaris.be vat de drie voornaamste pijlers van de hervorming samen.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gesponsorde content

Naaien en breien is weer helemaal hip! Doe jij mee met de trend?

Naaisters van vandaag willen meer dan klassieke magazines met inspiratie en patronen. Ze zijn op zoek naar gepersonaliseerde, kant-en-klare ontwerpen én ze willen hun eigen creaties en ervaringen delen met anderen. Dat hebben Isabelle en Teresa van Fibre Mood goed begrepen. Hun online naaiplatform telt na 3 maand al meer dan 5000 leden! Voel jij het al kriebelen? Download dit GRATIS patroon en ga aan de slag!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Investeren op de dijk van Blankenberge kan al vanaf ?109.500 (advertentie)

Profiteer van het hoge bezettingspotentieel en het directe rendement van Holiday Suites Blankenberge. De toplocatie op de dijk zorgt ervoor dat Holiday Suites net dat stapje voor heeft op andere vastgoedinvesteringen. De vakantiesuites worden volledig gerenoveerd waardoor uw opbrengstpotentieel ook een stuk hoger zal liggen. En dit alles vanaf amper € 109.500. Meer info?


Gesponsorde content

Waarom is kurkuma gezond voor je gewrichten?

Het is niet lang zoeken naar een reden voor de enorme populariteit van kurkuma: het aantal gezondheidsvoordelen die deze oranje wortel heeft, in het bijzonder voor de gewrichten, is haast niet te overzien. Wil je weten waarom kurkuma zo bijzonder is voor de gewrichten, lees dan snel verder!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Hoe ga je om met ?moeilijke mensen? in je omgeving?

?Het leven zou toch zoveel makkelijker zijn als ik maar niet met al die moeilijke mensen moest omgaan,? zuchtte Carolien onlangs bij lifecoach Wim Annerel. Herkenbaar? Je kan anderen niet veranderen, maar je kan hun gedrag tegenover jou wel proberen te sturen. Denk eens na of je hun ?moeilijke gedrag? niet zelf op de een of andere manier beloont ?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Laat je geheugen je in de steek? Geef het een boost met Ginkgo biloba! (advertentie)

Als je een jaartje ouder wordt, komt het al eens vaker voor dat je iets vergeet of dat je moeite hebt om je te concentreren. Cogniton® Focus is een voedingssupplement op basis van o.a. Ginkgo biloba, fosfatidylserine en vitamine D, dat het geheugen en de concentratie ondersteunt. Cogniton® Focus is verkrijgbaar bij de apotheek. Actie: bespaar nu tot € 20 met een maxipack! Meer info?


Geld & Werk

Beleggen gaat niet om het aantal winnaars, wel om hun omvang!

Als je beleggen herleidt tot de essentie, dan is zaken kopen en verkopen het enige wat je kan doen op de beurs. Het middel om dat te doen, een beursorder, heeft drie vrijheidsgraden: wat je wilt (ver)kopen, wanneer je dat doet en voor welk bedrag (hoeveel). Helaas loopt het daar voor veel beleggers al meteen fout. Jan Reyns van VFB breit voort op een artikel van beleggingsexpert Dirk Vandycke.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Bratwursten, dirndls en bier: de Wieze Oktoberfeesten zijn terug!

Na een pauze van 32 (!) jaar worden op 21 en 22 september 2018 de Wieze Oktoberfeesten opnieuw gevierd in de Oktoberhallen van Wieze. De legendarische feesten, die op hun hoogtepunt 16 dagen duurden en meer dan 200.000 feestvierders naar Wieze deden afzakken, worden nu nieuw leven ingeblazen. Het wordt een uniek weekend vol muziek en ambiance, kip aan?t spit, dirndls, Bratwursten, special acts ? en natuurlijk veel bier!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Oproep: Woon jij alleen in je eigen woning? (advertentie)

Woon jij alleen in jouw woning? Is dat een bewuste keuze of heb je nog niet echt nagedacht over een alternatief? Hoe voel je je daarbij? Kan je rekenen op familie of vrienden om je uit de nood te helpen of sta je er helemaal alleen voor? Hoe ga je om met de eenzaamheid of vind je het helemaal prima in je eentje? Ondervind je financiële moeilijkheden om alle kosten alleen te dragen? Voor een bijzonder dossier van SeniorenNet zijn wij op zoek naar mensen die hun ervaringen willen delen. We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Deel het hier.


Cursiefje

Poëzie: Weerzien


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: wie van de drie?



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze beelden bekijk je vol verwondering! Hoe hebben ze dat voor mekaar gekregen?!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Onderzoekers van de universiteit in Cambridge moesten altijd een eindje wandelen naar de koffiekamer. Om te vermijden dat ze de wandeling voor niets maakten en aankwamen als er nog geen koffie was, installeerden ze een camera naast het koffie-apparaat. Zo was de eerste webcam geboren!

Meer opmerkelijk

Geluk

Het hoogste geluk is een korte flikkering. Voel dit, en zeg; tot weerziens. Kon gij het voortdurend bezitten, het zou geen hoogst geluk meer zijn.
Emanuel Geibel (1815 - 1884)
(Duits dichter)


Grapjes

Jantje: "Meester, zou het een belediging zijn als ik u een ezel zou noemen?" Meester: "Dat is zeer zeker een belediging!" Jantje: "Maar wat als ik 'meneer' zeg tegen een ezel?" Meester: "Dat is geen belediging." Jantje: "Oke, meneer!"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Een speciale machine aan boord van het ruimtestation ISS zuivert urine van de astronauten tot drinkwater.

Meer weetjes

Citaat

Het leven is veel te belangrijk om er ooit serieus over te praten.
Oscar Wilde (1854 - 1900)
(Iers schrijver )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Als je geschoren wordt, moet je stilzitten.
⇒ Als er scherpe kritiek op je is (je wordt geschoren), kun je beter rustig wachten tot het voorbij is, in plaats van erop in te gaan.
Meer spreekwoorden



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 321.729
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Contacteer ons | Privacy | Disclaimer
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.