Waar vandaan: SenNet Magazine > Waarom is bewegen noodzakelijk voor een gezond hart?

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/240/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 25 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Gezondheid

Meer bewegen: een must voor een gezond hart!

Je hart is een belangrijk orgaan. Dat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Helaas zijn hart- en vaatziekten de nummer één doodsoorzaak in België, met jaarlijks maar liefst 31.000 overlijdens. Om het grote publiek te sensibiliseren, organiseert de Belgische Cardiologische Liga van 24 tot 30 september 2018 de Week van het Hart. Wij hadden een gesprek met dr. Freddy Van de Casseye, algemeen directeur van de Liga over het belang van bewegen voor een gezond hart.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gesponsorde content

Geen trap te hoog! Zelfstandig leven dankzij buiten- en binnentraplift

Twee trapliften. Dat had Godelieva Cannaerts nodig om haar leven zo zelfstandig mogelijk te kunnen leiden. Haar aangeboren afwijking aan de rug maakt het bijna onmogelijk om nog op een trap te stappen. Toch wil ze zich niet in haar huis laten opsluiten. En gelijk heeft ze! Ze riep de hulp in van de specialisten van Comfortlift, die zowel een binnen- als een buitentraplift installeerden. ?Twee geschenken uit de hemel!?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Veilig op het internet: geef oplichters geen kans! (advertentie)

Slimme criminelen proberen alles om online geld uit je zakken te kloppen. Heb je je laten vangen? Dat geld zie je waarschijnlijk nooit meer terug. Tenzij met de KBC-internetverzekering! Ben je het slachtoffer geworden van bedrog via het internet? KBC betaalt je het geld terug dat je verloren bent. Ook voor cyberpesten, reputatieschade, virussen en phishing heeft KBC slimme oplossingen. Meer weten?


Geld & Werk

Je huis voor een prikje verkopen aan je kind. Een goed idee?

Misschien denk je eraan om je huis te verkopen en te verhuizen naar een meer aangepaste woning. Je kinderen zijn al even het huis uit, en je merkt steeds meer dat je woning te groot geworden is. Die lege kamers vangen alleen maar stof, en wie mag dat stof opruimen?! Als een van je kinderen interesse heeft om je huis over te kopen, doe je er dan goed aan om een klein prijsje te vragen? Notaris.be licht toe.
>> Lees verder    Reageer met je mening


SenNet Life

Oproep: Ben jij actief op sociale media?


>> Lees verder    Reageer met je mening


Gezondheid

Het aantal mensen met dementie in Vlaanderen neemt fors toe

Tegen 2035 zal in Vlaanderen het aantal mensen met dementie stijgen met zo?n 42 procent. In sommige gemeenten zelfs met meer dan 90 procent. Dat verwachten het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen op basis van de bevolkingsvooruitzichten. Met het oog op de verkiezingen stelden de twee organisaties een memorandum op dat oproept in te zetten op dementievriendelijke gemeenten.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Laat je geheugen je in de steek? Geef het een boost met Ginkgo biloba! (advertentie)

Als je een jaartje ouder wordt, komt het al eens vaker voor dat je iets vergeet of dat je moeite hebt om je te concentreren. Cogniton® Focus is een voedingssupplement op basis van o.a. Ginkgo biloba, fosfatidylserine en vitamine D, dat het geheugen en de concentratie ondersteunt. Cogniton® Focus is verkrijgbaar bij de apotheek. Actie: bespaar nu tot € 20 met een maxipack! Meer info?


Gezondheid

Een bakje troost? Nee hoor, geef mij maar een kopje vitaliteit!

België is een waar koffieland, toch is thee in opmars. Theesommelier (of naar eigen zeggen: thee-evangelist) Jessica Van Humbeeck schreef er een boek over: ?But First, Tea?. Thee is dan ook zoveel meer dan het kopje dat je drinkt met honing en citroen als je ziek bent: het is een way of life, die je wel eens extra vitaliteit kan bezorgen. Hoe? Dat vertelt Jessica in dit artikel.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Geld & Werk

Atlantia ziet ?zijn? brug instorten, profiteert Vinci?  

Vorige maand stortte in het Italiaanse Genua een snelwegbrug in. Bij de ramp kwamen 43 mensen om het leven. Ondertussen loopt er een onderzoek naar wie verantwoordelijk is voor deze ?doodslag door nalatigheid?. Wat betekent dat voor Atlantia, de Italiaanse privé-uitbater van de ingestorte brug? Het Franse bouwbedrijf Vinci blijkt groter en vooral solider. Zullen zij overnemen? Jan Reyns van VFB analyseert de situatie.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Met welke uitdagingen krijg je als 55-plusser te maken? Wat biedt de toekomst? (advertentie)

Hoe kan je je leven vergemakkelijken? Wat biedt de toekomst voor je net iets oudere dag? Wat met de zorg- en dienstverlening? In het dossier ‘Senioren’ van Mediaplanet vind je oplossingen op deze en nog veel meer vragen. Margriet Hermans heeft het over haar leven en toekomst als senior, onze eigen Jean-Pierre Vyncke van SeniorenNet.be over de voordelen van het delen van een woning en Frances Lefebure over verliefdheid en relaties bij ouderen. Lees het dossier hier!


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Voor de helft van de prijs naar het theaterconcert van Sasha & Davy!

SeniorenNet trakteert haar leden op een exclusief ticketvoordeel voor de muzikale theatermiddag van Sasha & Davy op zondag 14 oktober! Sasha & Davy brengen er hun grootste hits én sixtiesklassiekers met hun liveband. Bestel vandaag je tickets en geniet van de exclusieve actie: 1 kopen = 1 gratis of bestel 1 ticket aan de helft van de prijs! Tickets kosten normaal ? 20, nu dus maar ? 10 per stuk!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: Mijn kleinzoon


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: kleinekes zijn lief....



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Van rups tot vlinder: heel boeiend filmpje van de metamorfose tot prachtige monarchvlinder.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Tijdens een voetbalmatch in Afrika in 1998 stierven alle 11 leden van het ene team door een blikseminslag, terwijl niemand van de tegenstanders gewond raakte.

Meer opmerkelijk

Geluk

Het ware geheim van het geluk is, veel van zichzelf en zeer weinig van anderen te eisen.
Albert Guinon (1863 - 1923)
(Frans toneelstukschrijver )


Grapjes

Op school moest Jantje bij de juffrouw komen, ze zei:  "Jantje, dat opstel dat je schreef over je hond is exact hetzelfde als dat van je broer! Wat heb je daarover te zeggen?" "Natuurlijk," antwoordt Jantje, "het is dan ook dezelfde hond!"

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De langste tennismatch ooit duurde 11 uur en 5 minuten.

Meer weetjes

Citaat

Optimisme leidt tot kracht.
Ralph Waldo Trine (1866 - 1958)
(Amerikaans schrijver en filosoof )

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Hij lacht als een boer die kiespijn heeft.
⇒ Hij lacht, maar het is zichtbaar dat hij niet echt blij is.
Meer spreekwoorden



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 321.396
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Contacteer ons | Privacy | Disclaimer
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.