Waar vandaan: SenNet Magazine > Nieuw dossier 'Onder één dak': Waarom je nu moet nadenken over waar je later wilt wonen

SenNetMagazine

-- SenNet - SeniorenNet --

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: https://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/241/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 8 - Nr 26 - 2018

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Hoorndriesstraat 133, Merelbeke - Hoofdredacteur: Inneke De Corte


Onder één dak

Waar en hoe wil je later wonen? Dat bepaal je liever vroeger dan later

Oude bomen verplant je niet. Zo gaat het spreekwoord althans. Heb jij er al bij stilgestaan hoe en waar jij later wilt wonen? Als je zo lang mogelijk wilt blijven genieten, is dat een belangrijke beslissing die je maar beter niet uitstelt tot het te laat is. Maar wat is allemaal mogelijk? In het nieuwe dossier ?Onder één dak? lees je alles over populaire en minder populaire woonvormen voor senioren van vandaag.
>> Lees verder    Reageer met je mening

OCMW Gent: 'Denk op je 55-ste al na over je wooncarrière'

Jan Lambrecht van het Gentse OCMW is verantwoordelijk voor ouderenzorg en wonen. Hij begon zijn carrière 31 jaar geleden in een rusthuis, en maakte op drie decennia een hele evolutie mee. Het is dezer dagen véél eenvoudiger om langer thuis te wonen, want er zijn ontzettend veel meer voorzieningen. Maar we moeten daar vroeg genoeg over nadenken, vindt Jan. Over wonen en ouderen heeft het Gentse OCMW zo zijn visie.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Langer thuis wonen: is je woning delen een oplossing?

Wie op 19 september De Standaard open sloeg, stuitte op de bijzondere themaspecial ?Senioren? van Mediaplanet. Daarin kwam ook onze eigen Jean-Pierre Vyncke aan het woord. Hij liet zijn licht schijnen op de woonsituatie van de hippe senioren, babyboomers, en introduceerde het idee om woningen te delen als oplossing voor de (nabije) toekomst.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Waarom zou je vocht in huis aanpakken? (advertentie)

Heel wat huizen hebben last van vochtproblemen. Niet alleen zorgt vocht voor aangetaste muren waardoor het behangpapier of de verf afbladdert, ook de impact op je gezondheid is niet te onderschatten. Overweeg daarom zeker om een expert langs te laten komen voor gratis advies. Als duwtje in de rug krijg je bovendien van ons € 100 om het vocht in huis definitief op te lossen. Meer info?


Inzicht

Allemaal 100 jaar: een vloek of een zegen?

Op het Japanse eiland Okinawa wonen de meeste honderdjarigen ter wereld. Wordt dat bij ons ook een realiteit of zijn we daar nog ver van af? En is het een zegen of een vloek als we straks allemaal vlotjes de 100 halen? We vroegen het aan Dirk Schyvinck, gewezen marketeer en auteur van het boek ?Wat als we straks 100 worden? De uitdagingen van een lang leven.?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Vergrijzingsgolf in ontwikkelingslanden zwaar onderschat

Op 1 oktober wordt naar jaarlijkse gewoonte de Internationale dag van de Ouderen gevierd. Het perfecte moment voor ouderenorganisaties en ontwikkelingsorganisaties om op te roepen tot meer aandacht voor de vergrijzing in ontwikkelingslanden. Het aantal ouderen stijgt daar namelijk tegen een enorm tempo, terwijl de gezondheidszorg niet even snel evolueert.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Voor wie stem jij op 14 oktober?

Binnen twee weken trekt iedereen weer naar de stembureaus voor de lokale en provinciale verkiezingen. Op straat zie je de ene politieke affiche na de andere, elke dag vind je wel flyers met verkiezingsslogans in je brievenbus. Maar wat als je niet goed weet welke politieke kleur bij jou past? De Stemcheck kan je helpen! Stem je in jouw gemeente digitaal? Dankzij deze filmpjes kom je te weten hoe.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Investeren op de dijk van Blankenberge kan al vanaf ?119.500 (advertentie)

Profiteer van het hoge bezettingspotentieel en het directe rendement van Holiday Suites Blankenberge. De toplocatie op de dijk zorgt ervoor dat Holiday Suites net dat stapje voor heeft op andere vastgoedinvesteringen. De vakantiesuites worden volledig gerenoveerd waardoor uw opbrengstpotentieel ook een stuk hoger zal liggen. En dit alles vanaf amper € 119.500. Meer info?


Gelukkig Zijn

Waarom je vaker ?neen? mag zeggen: 7 voordelen

?Het is zo moeilijk om neen te zeggen,? vertelt Barbara aan lifecoach Wim Annerel. ?Ik voel me dan egoïstisch, schuldig, verlegen zelfs. Ik wil niet dat mensen slecht over mij denken. Soms is het gewoon makkelijker om ja te zeggen dan om om te gaan met mijn angst voor de reacties van anderen.? Herkenbaar? Ontdek dan deze 7 voordelen van vaker ?neen? zeggen!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Mysteries wereldwijd

Van reusachtige tot vraatzuchtige wezens: kan alles in het dierenrijk?

Nu en dan duiken er verhalen en zelfs foto?s op van reusachtige schepsels. Geen Photoshop of dronkenmanspraat volgens degenen die hen heeft gezien, maar de echte waarheid. Kan het zijn dat de wetenschap nog steeds geen weet heeft van bepaalde grote dieren die onze aarde rijk is? Mysteriekenner Carl Bries las onlangs in een artikel dat slechts 20% van alle levende dieren al is ontdekt. Wie weet ... Hij neemt dit mysterie met jou onder de loep.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Music Show Scotland staat op 17 november in het Sportpaleis (advertentie)

‘De grootste pipeshow ter wereld’ komt met zijn nieuwe Europese tournee op zaterdag 17 november terug naar het Antwerpse Sportpaleis. De kleurrijke doedelzakspelers, zangers en zangeressen zorgen voor een primeur, want onze Micha Marah staat mee op het podium. Micha nam samen met hen de duetsingle 'Verloren strijd' op en die staat zeker op de setlist. Boek snel je tickets voor een onvergetelijke Schotse pipeband- en showavond.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Charkov City Opera & Ballet brengt 4 topproducties! Mis ze niet!

Met meer dan 150 uitverkochte voorstellingen per jaar, behoort Charkov City Opera & Ballet tot de absolute wereldtop. In december en januari komt het gepassioneerde gezelschap met ?Het Zwanenmeer?, ?De Parelvissers?, ?De Notenkraker? en ?Aïda? ook naar Vlaanderen. Meer dan 700 mensen zijn betrokken bij deze producties, geen wonder dat ze zo bijzonder zijn! Reserveer nu je tickets.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cursiefje

Poëzie: Passie kent geen ouderdom


>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: Evolutie van de mens



Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Deze straatkunstwerken komen pas tot hun recht door de natuur eromheen!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Een Duitse krant noemde Einstein 'een vijand van het regime' en zette een prijs van 5000 dollar op zijn hoofd.

Meer opmerkelijk

Geluk

De afwezigheid van ongeluk is reeds bijna geluk.
Jacques Normand (1848 - 1931)
(Frans schrijver, dichter en journalist )


Grapjes

Franske maakt zijn eerste zeereis. Na enkele dagen vraagt de kapitein hem of alles naar wens is. 'Fantastisch!' zegt hij. 'En zo handig, die wasmachines in de muur. Wat daar niet allemaal in gaat ...'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Je neus en je oren blijven je hele leven lang groeien.

Meer weetjes

Citaat

Wij hebben de neiging een boom om te hakken als we een tandenstoker nodig hebben.
Ernst Jünger (1895 - 1998)
(Duits schrijver)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

De handschoen toewerpen.
⇒ Uitdagen.
Meer spreekwoorden



Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 321.110
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Contacteer ons | Privacy | Disclaimer
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.