Waar vandaan: Nieuwsbrief > redactie

Wie is SenNet tuinspecialist Stefaan Bingé?

Stefaan Bingé

Gepassioneerde groene deskundige.

"De Tuindokter" Stefaan Bingé (35) is de tuinspecialist van SenNet Magazine en een creatieve duizendpoot. De sympathieke en goedlachse Oost-Vlaming was al van kindsbeen geboeid door alles wat bewoog, kroop, vloog. Hij geraakte gepassioneerd door de harmonie tussen groei en bloei, mens & dier, huis & tuin.

Tuinarchitect.

Na zijn opleiding tuinbouw studeerde Stefaan verder in de richting 'landschaps- en tuinarchitectuur' en werd hij tuinarchitect. Stefaan ontwerpt liever tijdloos dan smakeloos. Hij wordt ook vaak gevraagd voor de praktische coördinatie tijdens de uitvoeringen op de werf. Doordacht maar steeds volgens de wensen van de opdrachtgevers worden zo de mooiste tuinplannen verwezenlijkt. Er werden ondertussen al projecten gerealiseerd in gans Vlaanderen maar ook in Nederland en Frankrijk liggen tuinen van zijn hand.

Voor zijn ontwerpen/werken kent Stefaan geen grenzen... Het is immers veel gemakkelijker om te werken met een Belgische tuinarchitect voor vb. je 2de verblijf in het buitenland. Stefaan zorgt voor de rest en neemt daarenboven -desgewenst- de volledige verantwoordelijkheid. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is steeds vrijblijvend.

Specialist in plantenziekten.

Waar het voor velen eindigt in de tuin - omdat er zaken verdorren, doodgaan, ziek zijn,... begint het werk pas voor Stefaan. Hij werd namelijk ook specialist in plantenziektekunde of met een moeilijk woord 'fytopathologie'. Zijn missie luidt: "evenwicht herstellen waar het fout gaat".

Stefaan = De Tuindokter.

Stefaan BingéSinds 5 jaar werkt hij met zijn bedrijf als 'De Tuindokter'. Hij stelt een diagnose en biedt oplossingen voor al je tuinproblemen. Die kunnen immers te maken hebben met schimmels, bacteriën, voedingstoestanden, bodem- & luchtconditie, waterkwaliteit, insecten, oriëntatie,... Hij komt op jouw vraag naar je tuin kijken voor een diagnose. Het werkterrein is ondertussen uitgegroeid over gans België en deels ook Nederland. Als je een mail stuurt met een foto en uitleg kan je ook advies krijgen. Kijk voor alle informatie op www.detuindokter.be.

Tuinservice.

Wil je het wat rustiger aan doen? Heb je nood aan een goede tuinhulp voor al je klussen in de tuin voor slechts 20 euro/uur?

Wil je goedkoper meststoffen, grondstoffen en producten aankopen of machines huren (= samen aankoop)?

Het kan! Voor slechts 120 euro per jaar ben je lid en geniet je van al deze voordelen en nog veel meer!

Stefaan BingéJe kan (in België) een beroep doen op DE TUINSERVICE. De bedoeling is dat er in een straal van ca. 30 km een regionaal servicekantoor actief is. Stefaan werkte dit project uit (VLERICK Management School) en coördineert het team van professionele kantoorhouders. Zij zorgen voor regionale medewerkers die jou het lastige –fysieke- tuinwerk uit handen nemen. Kijk voor alle informatie op www.detuindokter.be of bel gratis 0800-21 432.

Televisiegezicht.

Stefaan werkte onder meer voor het VTM-programma 'Groene Vingers' en maakt zelf ook filmpjes. Die ga je ook kunnen bekijken in SenNet Magazine. Hij heeft ook een format uitgewerkt voor een nieuw tuinprogramma op tv.

Groenacademie.

Stefaan Bingé richtte ook een opleidingscentrum op: GROENACADEMIE.

Ze organiseren tal van cursussen en creatieve workshops (vb. bloemschikken, meubelen patineren, snoeien, tuinontwerpen,…). Stefaan geeft zelf ook les over de b(l)oeiende wereld van onze flora en alles wat daarin juist en fout kan gaan. Hij kan daarbij ook rekenen op enkele collega's.

Thuis studeren kan ook! Stefaan heeft ondertussen al meerdere cursussen geschreven. Deze zijn ook online te koop, met begeleiding. Tip: Je kan Stefaan ook altijd vragen voor een boeiende cursus, voordracht of lezing voor je organisatie of groep. Kijk voor alle informatie op www.groenacademie.be

Schrijver.

In januari verschijnt het eerste boek van 'DE TUINDOKTER' bij uitgeverij Davidsfonds. Het boek zal zowel in België als in Nederland verschijnen.

Spraakwaterval.

Tot slot. Je gaat wel merken dat Stefaan houdt van communicatie. Deze kritische tuinminnaar kan scherp zijn, maar steeds correct. Daarnaast is het een heuse spraakwaterval. Hij houdt van het woord, net zoveel als van de daad!